fbpx

7 tips som får ditt hem att kännas mer inbjudande 

by Redaktionen

Ditt hem är din fristad, din tillflyktsort och det ska vara en varm och välkomnande miljö som speglar din personlighet och stil. Kanske känner du att du inte riktigt fått till den där mysiga känslan man får när man kliver in i vissa hem. Var bara lugn, med några knep kan vem som helst lyckas skapa den

Tips 1: Skapa en mysig atmosfär

Rätt belysning och stämning kan göra stor skillnad. Använd mjuk, varm belysning för att skapa en mysig atmosfär. Lägg till ljus och dimmerbrytare för att skapa ett välkomnande och avkopplande utrymme.

Tips 2: Använd dig av varma färger

Färger spelar en viktig roll när det kommer till just detta. Varma färger som beige, gräddvit, ljusgula och orangea toner ger direkt en varm och inbjudande känsla. Mixa och matcha olika nyanser och texturer för att skapa djup och dimension i ditt hem.

Tips 3: Inkludera naturliga element

Naturliga element som växter, blommor och ljusa trämöbler ger en härlig organisk känsla som både känns varm och samtidigt lugnande. Lägg till några krukväxter runt ditt hem, använd naturliga fibrer för dina möbler och tillbehör; exempelvis när du väljer mattor, lampskärmar eller mindre prydnader. 

Tips 4: Håll hemmet rent

Ett stökigt hem kan ha stor betydelse för helheten. Så även om du har allt i sin ordning när det kommer till val av färg, möbler och andra detaljer så har det nästan ingen betydelse om du inte håller hemmet rent och snyggt. Ställ undan allt onödigt skräp och organisera dina tillhörigheter för att skapa ett öppet och mer välkomnande utrymme.

Tips 5: Ge lite extra kärlek till ditt vardagsrum

Ett vardagsrum ska vara en avkopplande plats i hemmet. Därför är det extra viktigt att se till att det finns gott om sköna platser att sitta på. Använd mysiga kuddar, fodral, och mattor för att skapa ett bekvämt utrymme där du kan varva ner. Att lägga till några olika sittalternativ till din soffa är alltid trevligt. Som exempelvis en stor härlig sittpuff, en dagbädd eller en större fåtölj. 

Tips 6: Lägg till olika dofter i hemet

Doft kan ha en otrolig påverkan på vårt humör och våra känslor. Använd doftljus, doftpinnar eller färska blommor. Ställ något av detta i hallen så du möts av härliga dofter direkt när du öppnar dörren. Några bra lugnande och inbjudande dofter är lavendel, vanilj och citrus. 

Tips 7: Använd dig av väggkonst som omfamnar hemmet 

Konstverk och speglar ger ditt hem mer personlighet och ett annat djup. Häng upp några passande tavlor eller använd speglar för att skapa en illusion av mer utrymme och ljus i hemmet. Att införliva olika sorters väggkonst kan skapa ett mer visuellt intressant och välkomnande hem. 

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar