fbpx

7 sätt att ändra stil på din soffa

by Redaktionen

Är du inte överförtjust i din soffa? Dessa tips hjälper dig att ändra stilen på din soffa utan att köpa en ny.

Ju mer inbjudande din soffa ser ut desto bättre, det är ändå där de flesta av oss hamnar efter en lång arbetsdag. Soffan är en stor investering som de flesta av oss inte har råd att byta ut med jämna mellanrum eller när lusten faller på. Kanske du har fått en soffa från vänner och familj, eller fått den på köpet i en hyreslägenhet. I vilket fall är det lätt att man hamnar i en situation där ens soffa inte passar ens personliga smak, och då kan dessa tips få möbeln att smälta in bättre i ditt hem.

 

Fixa och trixa med överdrag

När det kommer till sofföverdrag finns det två vägar att välja mellan; antingen väljer man ett lösare överdrag eller filt som bekvämt läggs över soffan, eller så gör man en mer permanent lösning med ordentligt nedstoppade kanter mellan kuddarna, vilket även kan göras med en enkel filt.

 

Få till färgen med stolar

Du gjorde kanske ett säkert val genom att köpa en soffa i diskret färg, men om du önskar att du varit modigare vad gäller färgvalet kan du kompensera genom att välja färgstarkare stolar kring soffan. De kan ge färg till hela rummet tillsammans med en mönstrad matta eller kuddar.

Om utrymmet eller din budget är begränsad kan du leta efter stolar utan armstöd istället för traditionella fåtöljer.

 

Låt soffan smälta ihop med en mörkare vägg

Om soffan i stark färg som du blev kär i när du köpte den inte längre passar smaken kan du testa knepet med att måla väggen bakom soffan i en mörkare färg. Detta gör att soffan bättre smälter in i rummet snarare än att dra alla blickar till sig, vilket lätt händer med en färgstark soffa framför en vit vägg.

 

Tänk noga över kuddar

Det är enkelt att slänga på några kuddar, men om du verkligen vill dölja din soffa bör du noga välja matchande kuddar i samma form och storlek, och kombinera dessa med en pläd över soffans armstöd.

 

Täck med lager

Om du inte är världens mest organiserade person kan du testa den mer avslappnade metoden och använda dig av flera lager av kuddar och plädar i en mängd olika former och färger. För att lyckas med denna stil gäller det att vara modig och inte fega ur, ju mer desto bättre för en medvetet eklektisk stil.

 

Distrahera med mönster

Mönstrade kuddar gör omedelbart soffan mer intressant, men för att verkligen lyckas dra blickarna från soffan kan du även dekorera djärvt bakom den. En mönstrad vägg bakom soffan eller en intressant tapet kan fungera bra om man vill göra sin soffa mindre synlig.

 

Designa runt soffan

Istället för att försöka gömma den kan du ge en tråkig och enkel soffa nytt liv genom att välja passande inredning kring den. Även en soffa utan personlighet kan med rätt planering bli en del av en elegant inredning om stilen väljs med omsorg.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar