fbpx

8 saker du inte behöver i ditt lilla badrum

by Redaktionen

Frigör utrymme i ditt badrum med dessa tips och genom att tänka över de saker som kan ödsla värdefulla centimetrar.

 

Förvaring längst golvet

Om det är något som kan ta upp utrymme i ett rum är det möbler som står på golvet. Självklart behöver du förvaring i ditt badrum, men satsa hellre på alternativ som sitter högre än vid golvnivå.

Vägghängd förvaring kan ha nog med plats för toalettartiklar och handdukar, men utrymmet under förvaringen gör att rummet känns rymligare än om skåpet skulle stått på golvet.

Tänk även över hur du kan använda väggarna i rummet. Installera höga skåp för att göra det mesta av det vertikala utrymmet, eller välj högre sittande hyllor.

 

Ett bad

Människor kan delas in i två kategorier; de som inte kan tänka sig ett liv utan badkar och de som inte förstår varför man skulle ta upp så mycket utrymme i ett rum med ett badkar som knappt används.

Om utrymmet är mycket litet kan det vara klokt att tänka över hur ofta badkaret verkligen fylls på och används, och om kanske en dusch vore ett klokare alternativ som tillåter att utrymmet kan utnyttjas bättre.

Ett litet badrum kan kännas trångt med ett badkar, medan en dusch med glasväggar kan ge badrummet rymlig och elegant karaktär.

 

En stor hög handdukar

Har du en stor hög handdukar som bara vuxit under årens lopp? Då använder du sannolikt inte den undre tredjedelen av högen, inte ens de finhanddukar du sparat för gästers eventuella framtida behov.

Om dessa tar upp plats i ditt lilla badrum kan det vara dags att rensa ur högen. Gå igenom din samling av badlakan och spara bara en hög du valt ut och vik dessa noggrant. Som tumregel är det bra att ha två badhanddukar och två mindre handdukar per person, samt två set per gästrum.

 

Toalettartiklar som nästan är slut

Flaskor, tuber, toalettartiklar och andra tillbehör kan ta upp plats i badrumsskåp och på hyllor och få rummet att kännas rörigt. Titta igenom dina samlingar av produkter och fundera över om du kan rensa ur och få det att se mer elegant ut.

 

En tvättkorg

Om hushållets tvättkorg står i badrummet kanske denna tar upp värdefull yta på golvet. För att frigöra utrymme kan du fundera över att ställa tvättkorgen någon annan stans, som i tvättstugan eller i ett sovrum. Det finns många fina tvättkorgar på marknaden, så du kommer säkerligen kunna hitta en som passar i det rum du väljer att ställa den i.

 

Utrymme som inte används

Om ditt badrum har konstig planlösning kan du trots detta använda varje centimeter av utrymmet. Tänk på utrymme längst väggarna som kan användas för förvaring till exempel.

 

En lång handdukstork

En handdukstork är bra att ha i badrummet av två anledningar, det värmer upp rummet och erbjuder även ett ställe att hänga och torka dina handdukar. Men om du har begränsat med väggutrymme kan en hög eller lång handdukstork ta upp mycket utrymme som kanske skulle kunna användas för något annat.

 

En slagdörr

En dörr som öppnas inåt kan verkligen begränsa hur du inreder ditt lilla badrum. Istället kan man använda sig av en vikdörr eller skjutdörr, som inte begränsar utrymmet och ger ägarna fler alternativ vad gäller badrummets inredning och layout.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar