fbpx

Otroliga knepet som gör din skärbräda som ny igen

by Redaktionen

Behöver skärbrädan fräschas upp? Prova att använda en citron! Dela en citron på mitten och gnugga den mot skärbrädan för att ta bort fläckar och lukter. Den naturliga syran i citronen gör underverk och lämnar skärbrädan ren och fräsch. Ett enkelt och miljövänligt tips som fungerar varje gång!

@ekotipset

🍋 FRÄSCHA UPP SKÄRBRÄDAN 🍋 Ni vet när man skär upp frukt på skärbrädan och den smakar lök trots att den är diskad? 🤢 Då är det dags för en rejäl uppfräschning! 💫 Kanske är skärbrädan dessutom torr och trist och då är det ett perfekt tillfälle att även olja in brädan. DU BEHÖVER: • En citronhalva • Salt (det du har hemma) • Ev. olja (den du har hemma till matlagning eller om du har en för ändamålet) GÖR SÅ HÄR: 1. Kläm ut hälften av citronsaften på skärbrädan. 2. Strö på salt och gnugga med citronhalvan noga över hela skärbrädan. Upprepa på andra sidan. 3. Ställ skärbrädan i diskhon i 10 minuter och låt verka. 4. Skölj och torka skärbrädan. 5. Olja in vid behov med lite hushållspapper eller en kökshandduk. Torka bort överflöd. 6. Klart! ✨ #ekotipset #städahållbart #husmorstips #ekohacks #städtips #skärbräda #citron #salt #vårstädning

♬ Lovely Day – Bill Withers

Gör så här:

Steg 1: Skär citronen

Dela en citron i halvor. Se till att du har en fräsch och saftig citron för bästa effekt.

Steg 2: Skrubba skärbrädan

Ta en citronhalva och skrubba hela ytan på skärbrädan. Pressa lätt för att frigöra citronsaften medan du skrubbar i cirkulära rörelser.

Steg 3: Låt verka och skölj av

Låt citronsaften verka på skärbrädan i 5-10 minuter. Skölj sedan noggrant med varmt vatten och torka med en ren trasa.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar