fbpx

Hur du rengör en bränd stekpanna eller kastrull

by Redaktionen

Om du någonsin bränt botten av en stekpanna när du stekt en köttbit och blivit distraherad av din telefon, oroa dig inte, det finns enkla sätt att rengöra de svara märkena. Enkelt och åter enkelt, använd mammas gamla tips, som bara inkluderar vatten och diskmedel.

Hur du får bort brännmärken

  1. Fyll din stekpanna eller kastrull med varmvatten och lite diskmedel. Placera den sedan fylld av tvålvattnet på ugnen och värm tills det sjuder.
  2. Låt det sjuda under femton minuter eller längre (beroende på hur mycket mat som bränts fast i botten) och använd en stekspade för att försiktigt lossa på de brända resterna i botten och längst sidorna när de börjar mjukna.
  3. När alla rester har lossnat från ytan i pannan eller kastrullen kan du tömma den och skrubba rent den.
  4. Om det är en stekpanna eller kastrull av rostfritt stål som ska rengöras bör du använda rengöringsmedel för just rostfritt stål får att få tillbaka glansen. ”Kom ihåg att en viss missfärgning kan bli kvar, beroende på hur hårt pannan brändes, men den är ändå säker att använda” säger Forte.

Tre sätt att undvika brännmärken i stekpannan

  1. Om du sänker värmen när du lagar mat kommer färre avlagringar bränd mat bli fast och du kommer spara tid när det gäller rengöringen.
  2. När du använder pannor med nonstick-yta, bör du inte utsätta dessa för temperaturer över 260 grader.
  3. Använd en kastrull i rostfritt stål eller gjutjärn om dina recept kräver högre temperaturer än 260 grader.
Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar