fbpx

9 gulliga miniväxter som passat att ha inomhus

by Redaktionen

Att ha växter inomhus renar luften, öka luftfuktigheten och tar med lite av naturens skönhet in. Men tyvärr har inte alla det utrymme som krävs för att rymma större växter som en fiolfikus eller en arekapalm i sina hem.

Istället kan du då ta in grönskan i ditt hem med följande små gulliga växter. Oavsett om du vill odla dem i en tekopp, i en minikruka eller någon annanstans där du känner att det behövs en boost av grönska så är dessa växter det perfekta valet. Varje växt är söt nog att stå för sig själv, men när de odlas tillsammans skapar de ett bedårande miniatyrlandskap eller ”fönsterbrädeträdgård” som är supercharmig i vilket rum som helst.

Suckulenter – Suckulenter är perfekta för små utrymmen eftersom de inte kräver mycket vatten och kan frodas i starkt, indirekt ljus.

Luftväxt – Dessa växter kräver minimalt med underhåll och ingen jord och kan hängas i taket eller placeras i en liten skål.

Miniatyrkaktus – En liten kaktus är ett bra komplement till alla inomhusträdgårdar eftersom de finns i en mängd olika former och storlekar.

Spindelväxt – Denna tåliga växt kan överleva i en mängd olika ljusförhållanden och är lätt att ta hand om.

Miniatyr Ormbunkar – Ormbunkar är kända för sitt frodiga gröna bladverk och en miniatyrversion kommer lägga till en touch av natur i vilket litet utrymme som helst.

Pilea Peperomioides – Även känd som ”den kinesiska pengaväxten”, denna växt har små, runda blad och ett unikt utseende.

Fittonia – Även känd som ”Åderblad”. Den här lilla växten har färgglada blad som kommer addera en färgklick till din inomhusträdgård.

Calathea – Denna växt har intrikat mönstrade löv och är perfekt för att skapa lite mer textur i din inomhusträdgård.

Miniatyr Fredskalla – Denna lilla växt har eleganta vita blommor och kan frodas i svagt ljus.

Pärlsträngsväxt – Denna unika växt har små runda blad som liknar pärlor. Den passar perfekt till att kan hängas från en hylla eller läggas i en hängande korg.

Miniatyrros – En miniatyrros kan lägga till en touch av skönhet och doft till din inomhusträdgård.

Oavsett vilken typ av inomhusutrymme du har så finns det en liten växt som är perfekt för det. Dessa 11 växter är bara några av de många tillgängliga alternativen och de kommer garanterat att hjälpa din inomhusträdgård addera en touch av natur och skönhet till ditt hem.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar