fbpx

5 växter som inte kräver gröna fingrar

by Redaktionen

Har du alltid känt dig lite osäker när det kommer till att odla och ta hand om växter? Det behöver du inte längre! Att odla växter behöver inte kräva avancerade trädgårdskunskaper. För alla er som inte har gröna fingrar finns det enkla växter som trivs med minimalt underhåll. Läs vidare och hitta din favorit!

Sansevieria (Svärmors tunga)

Denna tåliga växt kräver minimalt vatten och trivs i både ljusa och skuggiga miljöer. Perfekt för den som vill ha grönt utan att behöva oroa sig för att råka glömma vattna den varje dag.

Pothos (Epipremnum auteur)

En otroligt tålig inomhusväxt som klarar sig i skiftande ljusförhållanden. Pothos är känd för att vara motståndskraftig mot att bli lite bortglömd vilket gör den perfekt för nybörjare.

Kaktusar och suckulenter

Dessa växter kräver minimalt vatten och är idealiska för de som har en tendens att glömma bort sina växter. Placera dem i soligt läge så sköter de sig själva.

Murgröna (Hedera)

En robust växt som trivs både inomhus och utomhus. Murgrönan är känd för sin förmåga att klättra och täcka ytor vilket gör den till ett utmärkt val för de som vill ha mycket grönska utan mycket underhåll.

Luftrenande växter som Areca-palm och Fredslilja

Dessa växter bidrar inte bara till en fräsch atmosfär utan är också relativt lätta att sköta. De förbättrar inomhusluften och är perfekta för dem som vill ha alla fördelar som växter kommer med utan att behöva anstränga sig för mycket.

6 extra råd till dig för att lyckas 

Starta med tåliga växterBörja med växter som är kända för att vara lättskötta och tåliga. Som några av dessa som vi listat ovan.

Skapa en påminnelse – Använd påminnelser på din telefon när det är dags att vattna eller ge näring åt dina växter.

Gruppera liknande växter – Om du har flera växter kan du gruppera dem efter deras vattenbehov. På så sätt blir det lättare att sköta om dem. 

Lär dig dina växter – Försök att identifiera tecken på om dina växter behöver vatten, ljus eller näring. Gulnande blad eller torr jord kan vara indikatorer på vad växterna behöver.

Det är okej att misslyckas – Om några växter inte överlever är det inte hela världen utan du får se det som en läroprocess – Ge inte upp!

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar