fbpx

Hacksen som får ditt kök att kännas nystädat varje dag

by Redaktionen

Tröttnat på att mötas av ett kaotiskt kök varje morgon? Ständigt uppleva disken som samlats över natten? Var bara lugn. Med hjälp av några smarta hacks kan du göra städningen till en del av din dagliga rutin – utan att det kommer kännas som en jobbig uppgift att göra!

Morgonrutinen

Starta dagen med att tömma diskmaskinen och sätta på en ny om det behövs. En tom diskmaskin gör det enklare att hålla disken i schack under dagen.

Daglig rutin för ytor

Se till att torka av köksytor, spis och diskbänk direkt efter varje användning. Det tar bara några minuter och får köket att ständigt se fräscht ut. Fria och städade köksytor gör väldigt mycket för ögat och själen. Organisera med korgar

Använd korgar eller lådor för att organisera köksredskap och matvaror. Det gör det lättare att hålla ordning och minskar risken för stökiga ytor och oorganiserade kökslådor.Multifunktionella rengöringsmedel

Välj rengöringsprodukter som kan användas för flera ändamål. Det sparar både din tid och utrymmen i skåpen. 

Veckovis kylrensning

Gå igenom kylskåpet en gång i veckan för att kasta gamla matvaror och torka av hyllor. Det håller kylskåpet rent och ger dig överblick över vad du behöver handla.

Efter-maten rutinen

Ta en stund för att plocka undan och torka av borden direkt efter måltiden Det förhindrar att smulor och spill samlas – det blir inte enklare att ta bort det vid ett senare tillfälle! Fixa disken direkt

Undvik att låta disken stå. Diska eller sätt in i diskmaskinen omedelbart efter användning. Det tar mindre tid än att hantera en stor diskhög senare.

Gröna inslag

Fyll köket med några lättskötta krukväxter eller örter. De är inte bara vackra utan skapar också en fräsch atmosfär och inspirerar till att hålla köket rent och trivsamt dag efter dag!

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar