fbpx

Enkla steg till att inreda ditt hem i art déco-stil

by Redaktionen

Om du vill få till en känsla av glamour i ditt hem kan Art Deco vara stilen för dig. Denna ikoniska designrörelse, som uppstod på 1920- och 1930-talen, är känd för sina djärva geometriska former, rika färger och överdådiga material. 

Om du är intresserad av att inreda i art déco-stil finns det många olika sätt att införliva denna glamorösa och lyxiga designestetik i ditt hem. Från möbler och belysning till textilier och accessoarer, det finns många olika inslag av art déco som du kan använda för att skapa en sammanhållen och stilren look i ditt hem.

Här är några enkla steg som hjälper dig att inreda ditt hem i art déco-stil:

Börja med en neutral bas
Art Deco handlar om djärva, uttalande accenter, så det är viktigt att börja med en neutral bas för att kunna låta delarna skina. Välj neutrala väggar och golv, som vitt eller grått, för att skapa en ren duk för din inredning att synas mot.

Lägg till djärva geometriska mönster
Art Deco kännetecknas av djärva, grafiska mönster, som sicksack, vinklar och geometriska former. Få in dessa mönster i din inredning genom att använda mönstrade kuddar, mattor eller tapeter.

Använd metalliska accenter
Art Deco handlar om glamour och lyx så var inte rädd för att införliva metalliska accenter som mässing, guld eller silver i din inredning. Prova att använda tavelramar, vaser eller belysningsarmaturer i metallfärger.

Använd kraftiga och djärva färger
Art Deco är känt för sin användning av rika, djärva färger, som smaragdgrön, safirblå och djup vinröd. Använd dessa färger i din inredning genom accentdetaljer som gardiner, kuddar eller en utmärkande möbel.

Lägg till plysch och lyxiga texturer
Art Deco handlar om lyx, så inkorporera plysch, mjuka texturer som sammet, siden eller päls i din inredning. Överväg att använda en sammetssoffa, sidengardiner eller en fuskpälsmatta.

Djärva lampor
Använd djärva belysningsarmaturer för att skapa en fokuspunkt i ditt utrymme. Prova en ljuskrona med geometriska former eller en snygg, metallisk golvlampa.

Glöm inte accessoarerna
Art Deco handlar mycket om detaljer så glöm inte tillbehör som dekorativa skulpturer, vaser eller kanske en vintageskrivmaskin?

Genom att följa dessa enkla steg kan du enkelt skapa ett glamoröst och sofistikerat Art Deco-inspirerat hem!

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar