fbpx

Flyttpackning – tips och tricks inför en flytt

by Redaktionen

Att flytta till ett nytt hem är oftast både roligt och jobbigt. En av de mest tidskrävande och stressande uppgifterna är att packa ihop alla sina ägodelar. Här är några saker som kan vara bra att tänka på när du ska flyttpacka.

Börja i god tid

Ett av de bästa sätten att minska stress vid flytt är att börja packa i god tid. Ju tidigare du börjar, desto mindre stressad kommer du att känna dig när flyttdagen närmar sig.

Sortera dina saker

Innan du börjar packa, sortera igenom dina saker och avgör vad du behöver ta med dig och vad som kan säljas, doneras eller kastas. Detta sparar tid och pengar vid flytten.

Skaffa rätt förpackningsmaterial

För att skydda dina ägodelar under flytten är det viktigt att ha rätt förpackningsmaterial, såsom kartonger, bubbelplast och tejp. Se till att du också har tillräckligt med märkmaterial, som etiketter och ordentliga tuschpennor.

Packa systematiskt

Packa systematiskt efter rum, så att du vet vilka lådor som ska placeras var. Se till att du också märker varje låda med dess innehåll och vilket rum den ska till.

Skydda dina möbler

Skydda dina möbler och ömtåliga föremål genom att använda skyddande material, såsom bubbelplast, filtar eller papp. Se till att du också täcker golven för att undvika skador.

Använd tomma utrymmen

För att maximera utrymmet i dina kartonger, använd tomma utrymmen, såsom tex i skor eller i karotter till att packa mindre föremål i.

Se till att du har tillgång till det du behöver

Se till att du har tillgång till toalettartiklar, kläder och viktiga dokument även under flytten. Packa en väska med dessa nödvändigheter för att ha till hands under flytten.

Förbered större föremål

Stora föremål som sängar eller soffor är det bäst att demontera dem innan du flyttpackar dem. Se också till att du också har alla nödvändiga verktyg och annan utrustning för att demontera och montera dina möbler.

Skapa en inventarieförteckning

För att hålla koll på dina ägodelar, skapa en inventarieförteckning. Detta kommer också vara till hjälp när du packar upp i ditt nya hem. Använder du en flyttfirma för att köra dina tillhörigheter till den nya adressen är det också bra att ha – då saker ibland har en tendens att försvinna.

Att flyttpacka kan vara en utmanande uppgift, men med rätt planering och strategi kan du göra det så smidigt som möjligt. Följ dessa tips för att packa dina ägodelar på ett organiserat och säkert sätt

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar