Att välja rätt handduksfärger för ditt badrum: Vad du ska undvika och vad du ska köpa istället

by Redaktionen

När man ska inreda sitt badrum så är valet av färgschemat ett av de viktigaste övervägandena man behöver göra. Färgerna du väljer kommer sätta tonen för hela utrymmet, så det är viktigt att välja rätt. 

Även om det finns många färger som kan fungera bra i ett badrum så finns det också några färger som du bör undvika, särskilt när det kommer till vilka handdukar du ska välja. I den här artikeln kommer vi att diskutera några handduksfärger att undvika i badrum – och vad man ska köpa istället.

Först och främst är det viktigt att undvika vita handdukar i sitt badrum. Även om de kan se fräscha och rena ut till en början så blir de snabbt fläckiga och missfärgade vid regelbunden användning. I vit färg så kommer varje liten fläck eller missfärgning att synas tydlig, vilket kommer få dem att se snuskiga eller smutsiga ut även när de är nytvättade.

En annan färg att undvika i ditt badrum är svart. Även om svart kan se elegant och sofistikerat ut, kan det också vara mycket svårt att hålla rent. Svarta handdukar tenderar att visa upp varje bit av ludd, djurhår och annat skräp som fastnar på dem – vilket får dem att se smutsiga ut även när de är nytvättade. Dessutom brukar svarta handdukar blekna och tappa färgen snabbt vilket får dem att se sjaskiga ut efter bara några tvättar.

Så istället för vita eller svarta handdukar, överväg att välja neutrala färger som beige, grått eller marinblått. Dessa färger är mångsidiga och fungerar med ett brett utbud av färgscheman. De är också mindre benägna att visa fläckar eller missfärgning, vilket betyder att de kommer att se fräscha och rena ut även efter många användningar.

Ett annat bra alternativ för handduksfärger i ditt badrum är pasteller. Mjuka färger som ljusrosa, ljusblå eller mintgrön kan lägga till en subtil färgton till ditt badrum utan att vara för djärv eller överväldigande. Dessutom tenderar de att vara förlåtande när det kommer till fläckar och missfärgningar, så du behöver inte oroa dig för att ständigt byta ut dem.

När det kommer till att köpa handdukar till ditt badrum är det också viktigt att tänka på kvaliteten på materialet. Leta efter handdukar gjorda av 100 % bomull, eftersom detta material är absorberande, mjukt och hållbart. Egyptisk eller turkisk bomull är bra alternativ för högkvalitativa handdukar som ska hålla i flera år.

Här är några extra tips som kan vara bra att veta! 

Textur
Handdukar finns i en mängd olika texturer, från plysch och fluffig till smidig och lätt. Välj en textur som känns bekväm på din hud och passar dina personliga preferenser.

Var uppmärksam på vikten
Handdukar mäts ofta efter deras vikt, vilket hänvisar till mängden bomull som används i handduken. Handdukar med högre vikt är vanligtvis tjockare och mer absorberande, medan handdukar med lägre vikt är lättare och torkar snabbare.

Färgschemat i ditt badrum
Även om du bör undvika vissa färger så är det också viktigt att överväga det övergripande färgschemat i ditt badrum. Välj handduksfärger som kompletterar de andra färgerna i rummet och skapar en sammanhållen look totalt.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar