Så skriver du ett vinnande CV

by Redaktionen

Sugen på att söka nytt jobb? Då är det dags att skriva ett nytt, uppdaterat CV. Det kan vara lite knepigt att få till rätt känsla – så här ska du göra för att få ett vinnande CV och stå ut i mängden. 

Skriv en kort presentation

Inled ditt brev med en kort presentation om vem du är. Berätta i korthet om dina erfarenheter, drivkrafter och kunskaper allra högst upp. 

Var kortfattad

Skriv säljande och kortfattad. Välj dina viktigaste utbildningar som passar tjänsten samt de två–tre senaste anställningarna. CV:t ska vara cirka 1 A4 lång, det räcker för att bilda sig en uppfattning om personen. Kommer du på intervju har du chans att utveckla och berätta mer. 

Layouten

Gör ett CV utan för mycket krusiduller, olika fonter och grafiska element. Tänk stilrent, enkelt och prydligt. Tänk även på att inte ha för liten teckenstorlek, utan satsa på ett snyggt typsnitt i storlek 12. Samtidigt har du chans att sticka ut här, så leta efter en snygg mall som är prydlig men med en detalj som sticker ut. 

Berätta vad du har gjort

I ditt CV har du chans att berätta hur du har arbetat och vad du har arbetat med tidigare. Lyft gärna fram arbetsuppgifter som passar arbetsgivaren. Ska du söka ett jobb inom marknadsföring, kan du berätta att du tidigare har skött interna kanaler, företagets sociala medier-konton, gjort nyhetsbrev eller liknande.  

Korrekturläs ordentligt

Ett CV med många felstavade ord gör att du framstår som en slarvig person. Korrekturläs flera gånger innan du skickar in din ansökan och låt gärna en familjemedlem, tidigare kollega eller vän läsa innan du bestämmer dig för att du är klar. Tänk även på dispositionen för att inte framstå som rörig eller slarvig. 

Var även noga med att skriva adress, telefonnummer och mejladress korrekt så att arbetsgivaren får tag på dig för en eventuell intervju. 

Skräddarsy ditt CV

Viktigast av allt! Skräddarsy ditt CV efter arbetsgivaren. Gör alltid ett nytt CV inför varje jobb du söker. Ibland kan det vara att ändra små detaljer, till att göra ett helt nytt CV inför varje ny tjänst du söker. Då kommer du att ha större chans att faktiskt få komma på intervju. 

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar