fbpx

5 hälsoteer du bara måste prova på

by Redaktionen

Vill du bli mer hälsosam så kan det vara en bra idé att avsluta varje kväll med ett gott örtte. Inom den alternativa medicinen anser man att hälsa är ett tillstånd då kroppen själv kan hantera de påfrestningar som den råkar ut för. Hälsoteer används således för att stärka och stimulera kroppens eget försvar. Tesorterna innehåller en rad växter och örter som anses vara bra för njurar, lever, slemhinnor och andra organ vars uppgifter är att avlägsna restprodukter.

Matcha grönt te

Grönt te är kanske den mest kända sorten bland alla hälsoteer vilket har sin naturliga förklaring. Även om du bara dricker en enda kopp så får du en uppsjö av antioxidanter och antiinflammatoriska ingredienser. Antioxidanterna hjälper dig att förebygga hjärtsjukdomar och cancer medan de antiinflammatoriska ingredienserna kan se till att du slipper sköldkörtelbesvär och andra autoimmuna sjukdomar. Dessutom så innehåller grönt te ämnet EGCG som förhindrar plackbildning på nervtrådarna i hjärnan. Med andra ord kan den här tesorten förhindra olika typer av demenssjukdomar såsom Alzheimers. Den populära Matcha-varianten kommer från Kina där den ofta används som smaksättning i mat, glass och smoothies.

Biotekets Örtte Nr 7 Kvinna

Bioteket är en webbshop full av nyttiga hälsoteer, örter och vitaminer. Örtte Nr 7 Kvinna är speciellt framtaget för kvinnor och sägs kunna hjälpa mot en mängd så kallade kvinnosjukdomar. Med inslag av salvia, alteaört, lavendel, fräken och rölleka hjälper det till att skapa balans i kroppen och rensa ut diverse gifter.

AlterHedens Månskens-te för mogna kvinnor

Även detta te är framtaget för kvinnor, men här har man valt att fokusera på den mogna kvinnan. Ingredienser som åkerfräken, citronmeliss, ros, maskros, svartvinbärsblad och kamomill kan ge dig lindring om du upplever klimakteriebesvär och andra åkommor som drabbar medelålders och äldre kvinnor.

Chaga Eko från Healthwell

Häller du i detta pulver i kokande vatten så har du gjort ett supernyttigt te fullt av K-vitamin, B-vitaminer och antioxidanter. Chagapulver kommer från en svamp som på svenska kallas sprängticka. Svampen har länge använts inom traditionell rysk och östeuropeisk medicin eftersom den sägs lindra diabetes, tuberkulos och matsmältningsproblem. Vissa menar att den även kan motverka cancer.

Rena – Ekologiskt odlat hälsote från Naturpunkten

Känner du för ett par rejäla DETOX-kurer så är det Rena du ska lägga pengarna på. Den här ekologiska drycken bidrar till ett ökat genomflöde i lyfmsystemet och kan motverka vätskesamling, ödem, urinsten och njursten.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar