fbpx

Lys upp trädgården – allt du behöver tänka på

by Redaktionen

Ta vara på sommaren, även när varma sommardagar blir till ljumma kvällar. Ett sätt att få njuta längre av säsongen är att lysa upp trädgården för att få en riktigt mysig känsla. Så här gör du för att få en riktigt trevlig och ljusare trädgård under kvällstimmarna. 

Pendellampor skapar dramatik

För en riktigt snygg och dramatisk inramning av sittgruppen fungerar pendellampor. De får gärna hängas i olika nivåer för att skapa en mer intressant look.

Låt belysningen smälta in i naturen

Det blir väldigt snyggt att låta lamporna smälta in i omgivningen och naturen. En ljusslinga kan viras runt ett träd eller en buske, medan pollare och markarmaturer får smälta in i lite högre gräs eller kanske bambu. 

Använd solcellslampor

För att slippa använda kontakter och el fungerar solcellslampor utmärkt. Det sparar även på miljön om man köper lampor av god kvalitet. Det bästa är att de är utan sladdar och att solcellerna är väl gömda – lamporna blir helt enkelt snyggare. 

Trendiga papperslampor

Det har blivit allt trendigare med papperslampor i trädgården. Att använda sig av papperslampor är ofta billigare men ger riktig wow-faktor. Många papperslampor innehåller solcellsteknik i dag, så de är väldigt lätta att använda och dekorera med. 

Variation ger dynamik

Utnyttja olika nivåer i trädgården. Dekorera med lampor riktigt högt och riktigt lågt. Använd pollare, spotlights, ljusslingor och pendlar. Glöm inte att lysa upp både husväggar och murar för att skapa mer dramatik i trädgården. Även gångar, räcken och trapport blir härligare med lite belysning. 

Guide: Här är lamporna till trädgården

Här är tre olika typer av mysbelysningen för ljumma sommarkvällar. Blanda gärna pendlar, papperslampor och roliga ljusslingor för bästa resultat. 

Snyggt på bordet

Solcellslampor från Eva Solo blir snyggt över bordet och gör middagen mer trivsam. 

Ladda lampan i fullt solljus så lyser den upp till 20 timmar. De är tillverkade i matt glas som ger lyxkänsla. Cirkapris för en lampa är 600 kronor. 

Cirkuslampor 

Rolig ljusslinga med 12 rökfärgade lampskärmar som lyser upp trädgården. Kommer från Star Trading och säljs hos Ellos Home för 349 kronor. Modellen heter Circus Shade. 

Häng upp lampan!

Inga kablar behövs med de här solcellslamporna från Ikea. Snyggt att hänga upp i olika nivåer i trädgården blir modellen Solvinden. Priset för lamprna är 99 kronor styck. Finns i flera storlekar och färger.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar