fbpx

Piffa med en ny kruka – här säsongens trendigaste

by Redaktionen

Absolut trendigast i vår är krukor med en rustik look. Stilen är fransk med tunga, klumpiga krukor som nästan ser hemmagjorda ut. Färgerna går i beige, brunt, benvitt och svart. Är stilen inget för dig går det att hitta riktigt glansiga metallkrukor i 80-talsstil eller klassiskt gröna. 

1. Sfärisk detalj

Lika snygg i köket som i vardagsrummet är krukan Sphere från Lagerhaus. Den rustika looken som blandas med den moderna formgivningen gör att den passar i princip alla hem. Testa att ha basilika i den och låt stå på köksbordet. Priset för Sphere är 150 kronor. 

2. Sätt guldkant

Den här spännande krukan med ytterkruka på en piedestal är verkligen ett blickfång. Testa att sätt något riktigt färgstarkt i den, så att den “poppar” ännu mer. Krukan finns även i silver och i svart och kostar 199 kronor. Kommer från H & M Home. 

3. Art déco-mönster

Beige krukan Henny i stengods har intressanta mönster som ser ut som vågor eller valv i art déco-stil. Den finns i flera mått, men den på bilden är 18 centimeter i diameter och kostar 299 kronor. Går att köpa på Designtorget. 

4. Brunt sjuttiotal

Från Granit kommer den här glaserade krukan i terrakotta. Den har en rustik och nästan hemmagjord känsla, då krukan är handgjord. Det gör att varje kruka är helt unik. Fin med klassiska gröna växter som pilea, garderobsblomma eller monstera. De rustika krukorna finns i flera former och storlekar, men krukan i detta utförande kostar 249 kronor styck. 

5. Stilrent svart 

Magisk kruka med härlig patina från Ellos Home. Sani, som den heter, blir extra snygg med ett litet träd eller någon maffig kaktus i sig. Kostar 699 kronor och är 26 centimeter hög. 

6. Grönt är skönt

Den snygga, klassiska krukan Kamomill funkar i stort sett i varje hem. Extra fin blir den med en orkidé. Den passar även bra utomhus, bara den töms på jord eller täcks över när minusgraderna kommer tillbaka. Kamomill passar även extra fint i ett växthus. Kostar 149 kronor på Ikea och mäter 19 centimeter i diameter. 

7. Handdrejad 

Rustik kruka som gör sig oerhört fin i trädgården. Krukan Low är handdrejad i Portugal och är tillverkad av rödlera som målats i en sober beige färg. Krukan tål dessvärre inte frost, men är fin under hela sommarsäsongen innan det är dags att plocka in den. Diametern är 30 centimeter. Kostar 249 kronor på Åhléns. 

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar