fbpx

Allt för sommarfesten – tips och tricks

by Redaktionen

Så fort vädret blir bättre blir färre sjuka i covid-19 och i takt med att allt fler vaccineras så börjar många vilja ses. Ett sätt är att ha en liten sommarfest. Antingen är det för att fira en festligt tillfälle som student, konfirmation, bröllop eller dop – eller så finns ingen större anledning än att vilja ha det trevligt. Här är några tips och tricks inför sommarens fester.

Säkerhet är viktigt!

Covid-19 tvingar oss till att fortsätta hålla avstånd. Ha tidsslottar och schema för gästerna om du vill bjuda fler personer, eller bjud inte för många gäster överhuvdtaget. Erbjud gärna sittplatser i trädgården för att alla ska kunna hålla avstånd och ha handsprit nära till hands. Sprita av handtag och köksredskap som används till att plocka mat med ofta. Ta hand om varandra!

Ha ett tema

Italienskt, Hawaii, pool party eller spelfest – välj ett tema till festen för att det ska bli succé. När festen har en röd tråd är det lättare att planera och välja ut rätt musik, mat, aktiviteter och dekorationer. Ett temaparty känns ambitiöst även om det gör hela förarbetet enklare!

Planera dryck och mat innan

När du vet hur många gäster som har tackat ja gäller det att verkligen räkna på hur mycket mat och dryck du ska bjuda på. Det är pinsamt om maten tar slut och gästerna går hem hungriga, men du vill inte heller äta samma mat i en vecka efteråt. 

Förbered så mycket som möjligt dagarna innan

En riktigt bra fest kräver lite förberedelse, men välj exempelvis mat som pajer, pastasallader och hembakt bröd som du kan förbereda dagen innan. Gör det enkelt för dig och återanvänd tidigare dekorationer, låna av en kompis eller återbruka något du redan har hemma. 

En korg med nödvändigheter

Placera ut en korg med solkräm, kepsar, solhattar, filtar och myggspray. Det visar att du är en omtänksam värd som tänker på allt. 

Använd riktigt porslin

Det är lyxigast att använda äkta porslin och bestick till sommarfesten. Alla gäster uppskattar även servetter i tyg, vilket går att fynda billigt på loppis. 

Lys upp!

På kvällen är det mysigt att tända ljus och en ljusslinga. Ett tips är att använda flytande ljus i skålar – det känns riktigt somrigt. 

Bra högtalare 

För att komma i stämning är det härligt att spela musik. Tänk på att låna några bra högtalare om du inte har det själv. Det kommer att höja partystämningen! 

“Keep it simple”

Visst är det trevligt att bli bjuden på lyxmiddag, men de flesta tycker om en härlig dag i solen i gott sällskap. Alla uppskattar att bli bjudna på fest! Så bjud på enkel mat, lite dryck och framför allt ha det roligt. Det är onödigt att stressa inför festen, utan förbered så mycket som möjligt innan och se till att ha riktigt kul på festen.  

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar