fbpx

Dags att odla – 5 frön som du kan så nu

by Redaktionen

Att börja så fröer tidigt på året är ett smart sätt att få ett försprång när det gäller trädgårdsodling. Genom att ge dina grödor en längre växtperiod inomhus kan du njuta av tidigare skörd och härliga växter mycket tidigare. Här är några tips och exempel på fröer som du kan börja sätta redan nu.

1. Chili

Chilin är en favorit bland hemmaodlare och den behöver sås tidigt för att hinna utveckla starka plantor som ger bra med frukt. Välj olika sorter både på kul och beroende på din smakpreferens så kan du se fram emot en kryddig skörd senare under året.

2. Purjolök

Purjolöken är en mångsidig grönsak som gillar tidig sådd. Genom att starta odlingen tidigt får du fina, långa purjolökar som kan användas i många olika rätter.

3. Aubergine

Auberginen är en lite mer krävande gröda som gärna kan få en lite längre tid inomhus innan den sätts ut. Genom att så auberginefrön tidigt ger du dem den extra tid de behöver för att utveckla starka plantor.

4. Kronärtskocka

Kronärtskockan är en läcker grönsak som behöver en längre odlingssäsong. Genom att förodla fröna tidigt ger du kronärtskockan den optimala starten för att kunna trivas utomhus när värmen tillslut kommer.

5. Selleri

Selleri är en annan grönsak som gynnas av tidig sådd. Genom att plantera sellerifröna tidigt får du möjlighet att skörda saftiga selleristjälkar när sommaren närmar sig.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar