fbpx

12 smarta lifehacks för en effektivare vardag

by Redaktionen

Från små knep som att använda en träklädnypa för att rengöra tangentbordet till att ta hjälp av en träslev för att förhindra att vattnet kokar över – dessa enkla tricks är nyckeln till en mer organiserad vardag. Häng med när vi utforskar 12 smarta lifehacks för en effektivare vardag där hemma. 

Sudda bort märken från väggar med vit tandkräm

Har dina väggar fått några ovälkomna märken? Använd en vit tandkräm och en mjuk trasa för att försiktigt gnugga bort dem utan att skada färgen.

DIY-luftfräschare

Blanda bakpulver och några droppar eterisk olja i en burk med små hål i locket. Detta skapar en naturlig luftfräschare som håller ditt hem doftande.

Klädnypa till tangentbordet

Använd en träklädnypa för att rengöra mellan tangenterna på ditt tangentbord. Den smala designen gör det enkelt att komma åt trånga utrymmen.

Sugrör för att få bort damm

Använd ett sugrör för att försiktigt blåsa bort damm från trånga utrymmen som tangentbord eller elektronikuttag.

Tvättsvamp som luktborttagare

Placera en ny tvättsvamp i kylskåpet eller i andra utrymmen med obehaglig lukt. Svampen absorberar och neutraliserar dåliga dofter effektivt.

Snabb mikrovågsrengöring

Rengör din mikro snabbt och enkelt genom att fylla en skål med vatten och några skivor citron. Kör mikron i ca 5 minuter. Ångan kommer att hjälpa till att lösa upp smuts. Ta ut skålen och torka av med en ren handduk – voilà, nu är din mikro som ny igen! 

Snabbtorkande nagellack

För att påskynda torkningen av nagellack, sätt händerna i en skål med isvatten. Kylan hjälper till att snabbt stelna lacken.

Undvik att det kokar över

Placera en träslev över kastrullen för att förhindra att vattnet kokar över.

Smidig ugnsrengöring

Strö bikarbonat över ugnens botten och spraya med vatten. Låt stå över natten och skrubba sedan bort resterna för en snabb och naturlig ugnsrengöring.

Snabb rengöring av kläder med hårborste

Använd en ren hårborste för att snabbt ta bort ludd och små partiklar från kläderna när du inte har en klädvårdsrulle till hands.

Enkel uppfräschning av mattan

Strö bikarbonat över mattan, låt det sitta i 15 minuter och dammsug sedan bort det för att absorbera lukt och ge mattan en uppfriskande doft.

Skinande badrumsspeglar med rakskum

Applicera rakskum på badrumsspeglar och torka sen rent med en handduk för att undvika att de immar igen efter att du duschat.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar