Konsten att maximera utrymmet i garderoben

by Redaktionen

Att ha en välorganiserad garderob kan göra underverk för din dagliga rutin. Inte nog med att det sparar tid på morgonen, det hjälper också till att hålla dina kläder i gott skick. Här är några tips på hur du kan maximera utrymmet i din garderob genom effektiv upphängning och vikning av kläder.

Börja med att rensa:

Innan du börjar omorganisera din garderob kan det vara bra att ta ut allt och sortera igenom det. Fråga dig själv om du verkligen använder varje plagg. Om svaret är nej så kan du antingen donera eller sälja. Genom att endast behålla de plagg du verkligen använder kommer du frigöra värdefullt utrymme.

Använd rätt galgar:

Investera i tunna, non-slip galgar. Dessa tar upp mindre plats och håller kläderna på plats. Se till att alla galgar är åt samma håll för att skapa en enhetlig look som underlättar navigering. Detta kommer vara till stor hjälp under stressiga morgonar.

Häng upp smart:

Vissa plagg gynnas av att hängas upp, som exempelvis skjortor, blusar, klänningar, kavajer och byxor. Häng dem efter kategori och färg för att enkelt hitta det du söker. Använd klädklämmor för byxor och kjolar för att spara plats och undvika fula veck.

Olika vikningstekniker:

Använd dig av effektiva vikningstekniker för plagg som tröjor, t-shirts, toppar och jeans. En populär metod är Marie Kondo’s vertikala vikningsstil där kläderna viks till små paket som står upp. Detta gör det lättare att se alla dina plagg på en gång samtidigt som det sparar utrymme.

Utnyttja skåpets djup:

Om du har djupa hyllor kan du använda dig av organisatörer eller lådor för att skapa fler nivåer av förvaring. Du kan också använda lådinsatser för att dela upp utrymmet och hålla mindre plagg organiserade (exempelvis strumpor, underkläder och andra mindre accessoarer)

Använd garderobsdörrar och väggar:

Montera krokar eller hängare på insidan av garderobsdörrarna för att hänga upp saker som väskor, halsdukar och bälten. Väggmonterade krokar kan också vara till hjälp för att hänga upp sällan använda eller säsongsbetonade plagg.

Säsongsförvaring:

A och O för en effektiv förvaring är att hänga undan icke-säsongsbetonade plagg. Lägg dem i en bra förvaringslåda under sängen eller ställ undan dem på vinden/källaren. Tips: Använd vakuumförpackade påsar för att minska volymen och även för att skydda kläderna från damm och smuts.

Skoförvaring:

Till skor rekommenderar vi att du använder en skohylla eller skolåda. Placera de skor du använder oftast på en lättillgänglig plats. Förvara icke-säsongsbetonade skor i lådor eller korgar på högre hyllor. Eller som vi skrev innan, på vinden eller i källaren. De behöver inte ta onödig plats så länge de inte används dagligen.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar