fbpx

Så städar du upp efter jul – tips och tricks för en fräsch start på det nya året

by Redaktionen

Julen är över och det är snart dags att städa upp efter all festlighet. Att återgå till vardagen kan kännas tråkigt men med några strategiska städtips och tricks kan du göra processen enklare och mer effektiv. Här är några vägledande råd för att få ditt hem i toppskick efter julen.

Plocka bort juldekorationerna systematisk

Börja med att ta bort juldekorationerna en i taget och systematiskt. Packa ner julbelysningen försiktigt och märk lådorna tydligt för en smidigare uppackning nästa år. Se till att sortera dekorationerna efter typ och storlek för att undvika att de trasslar ihop sig.

Tvätta och förvara juldukar och linne

Tvätta alla juldukar och linne innan du lägger undan dem. Detta hjälper till att eliminera eventuella fläckar och oönskade lukt. Vik dem snyggt och förvara dem på ett torrt ställe för att undvika mögel. Om du har julgardiner eller annan julklädsel – se till att tvätta och förvara dem på ett liknande sätt.

Bädda rent sängkläder

Efter en intensiv julperiod är det skönt att börja det nya året med fräscha sängkläder. Tvätta och byt sängkläder för ett ren, fräscht och inbjudande sovrum. Om du har juliga överkast eller kuddar se till att tvätta eller förvara dem på ett organiserat sätt.

Organisera och rensa

Julklappsinslagningar och förpackningar tenderar att lämna efter sig en del röra. Ta dig tid att organisera och rensa bort överblivna pappersrester, presentpapper och kartonger. Återvinna eller återanvänd för att minska avfallet.

Dammsuga och torka av golven

Efter alla julaktiviteter kan golven behöva extra uppmärksamhet. Dammsuga noga för att få bort eventuella barr, glitter eller annat skräp. Torka golven med en lämplig rengöringsprodukt för att ge dem en extra fräsch och ren känsla.

Rensa och städa ut kylskåpet

Efter julmiddagar och festligheter kan kylskåpet vara värt en grundlig rensning. Kasta utgångna livsmedel och rengör hyllor och lådor. En ren och organiserad kylskåp bidrar till både hälsa och effektivitet i köket.

Tvätta julkläderna

Se till att tvätta dina julkläder. Det kan vara klänningar, skjortor eller andra festliga plagg. På så sätt är de redo att användas igen nästa gång det är dags för festligheter. Vik ihop dem fint och prydligt.

Återgå till en vardagsrutin

Efter att ha städat upp och organiserat är det dags att återgå till vardagsrutinen. Skapa en plan för att hantera ditt dagliga schema. Ett steg i taget gör det lättare att återgå till vardagen. Även om det kan kännas jobbigt och lite motigt.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar