fbpx

8 grödor du kan börja så i april

by Redaktionen

Med vårens ankomst är det dags att ge trädgården en nystart och börja så frön för en bra växtsäsong. Trots kyliga nätter finns det gott om grönsaker och örter som kan sås utomhus i rabatter, odlingsland och pallkragar redan i början av april. Att komma igång tidigt ger grödorna en bra start och möjlighet att frodas när värmen väl slår till.

När är en bra period att börja?

Så fort temperaturen nått 5–6 grader kan du börja tänka på att börja så utomhus. Många fröer är tåliga och trivs i den svalare vårsolen. Här är några grödor som man brukar kunna börja så redan i början av april.

Spenat

Spenat är en snabbväxande grönsak som trivs i svalt väder. Genom att så spenat tidigt kan du njuta av färska blad redan tidigt på säsongen.

Rädisa

Rädisor är perfekta för tidig sådd och ger snabba resultat. Dessa knapriga grönsaker är perfekta för att ge lite krispighet till sallader och smörgåsar.

Morötter

Morötter kan sås tidigt och ger en härlig skörd senare på säsongen. Välj olika sorter för variation i färg och smak.

Dill

Dill är en aromatisk ört som trivs i svalt väder. Genom att så dill tidigt kan du njuta av dess friska smak i sommarens maträtter.

Romansallad

Denna krispiga sallad är perfekt för tidig sådd och ger snabb skörd. Ha den i sallader eller använd den som ett gott tillbehör till dina favoriträtter.

Persilja

Persilja är en mångsidig ört som kan sås tidigt och användas i en mängd olika rätter. Den är rik på vitaminer och ger en fräsch smak till många rätter.

Plocksallad

Plocksallad är en annan snabbväxande grönsak som är perfekt för tidig sådd. Den ger små, krispiga blad som är läckra i sallader och smörgåsar.

Sockerärta

Sockerärter är en läcker grönsak som kan sås tidigt och ger en söt smak till många rätter. De är perfekta för att knapra direkt från plantan eller läggas till i wokrätter och grytor.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar