fbpx

Maximera utrymmet- smarta tips för små balkonger

by Redaktionen

Att du bara har en liten balkong behöver inte hindra dig från att skapa en mysig och funktionell utomhusplats. Med några smarta knep och rätt val av möbler och dekorationer kan du förvandla även den minsta ytan till en oas där du kan koppla av och njuta av utomhuslivet. Här är några enkla tips för att maximera utrymmet på din lilla balkong.

Planera utrymmet

Innan du börjar inreda din balkong är det viktigt att planera hur du vill använda utrymmet. Ta hänsyn till storleken på balkongen och fundera på hur du vill använda den. Gör gärna en skiss och en lista över de olika funktionerna du vill inkludera, som exempelvis en sittplats, en matplats eller kanske till och med en liten trädgårdshörna.

Möbler med flera funktioner

För att spara utrymme på din lilla balkong är det smart att välja möbler som har flera funktioner. Satsa på hopfällbara stolar eller pallar som kan användas både som sittplatser och avlastningsytor när de inte används. Ett hopfällbart matbord är också ett utmärkt val för att maximera utrymmet när det behövs.

Vertikalt utrymme

När golvytan är begränsad är det en bra idé att utnyttja vertikalt utrymme genom att skapa en trädgård på höjden. Häng upp växtlådor eller amplar på väggarna eller på räcket där du kan odla örter, blommor eller små grönsaker. Det här ger inte bara grönska och färg till din balkong, utan frigör också golvyta för andra ändamål.

Ljussättning och atmosfär

För att skapa en mysig och inbjudande atmosfär på din balkong är det viktigt att tänka på ljussättningen. Använd små belysningselement som ljusslingor, solcellslampor eller små lyktor för att skapa en stämning när kvällen faller. Du kan också överväga att använda värmeljus eller doftljus för en extra mysig känsla.

Smart förvaring

För att hålla din lilla balkong organiserad och fri från stök är det viktigt att ha smart förvaring. Investera i multifunktionella möbler med inbyggd förvaring, som sittbänkar med utdragbara lådor eller bord med hyllor under. Förvaringslådor eller korgar kan också användas för att hålla ordning på kuddar, filtar och andra tillbehör när de inte används.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar