Så förnyar du ditt badrum på bara några dagar

by Redaktionen

Vill du förnya badrummet utan att renovera? Det är busenkelt! På bara några dagar kan du få ett helt nytt badrum utan att behöva göra något tungt jobb. Det enda du behöver göra är att inreda snyggt och rensa ur så har du ett helt nytt badrum med extremt små medel. 

Ut med det gamla

Nu börjar jobbet! Det är dags att rensa ut gamla förpackningar, produkter som inte används och annat som bara skräpar. Var hård när du rensar. Använder du inte den där tvålen du fick i present för flera år sedan är det tyvärr bara att slänga – du kommer inte att använda den nu heller. 

Ny förvaring 

Har var sak sin plats i badrummet? Om inte är det dags att satsa på bra förvaring. Investera exempelvis i nya korgar, krokar, skåp och badrumsstege att hänga handduken på. Med bra förvaring kommer badrummet att se renare, prydligare och snyggare ut på en gång. 

Accessoarerna

Ett sätt att lyxa till ett befintligt badrum är att köpa nya accessoarer. En kommod kan få nya knoppar och ben i lyxigare kvalitet. Byt ut slitna toapappershållare, tandborstmugg, tvålpump, badrumsmatta, duschdraperi och duschvägg till något snyggt som matchar med resten av inredningen. På så vis får du ett badrum som hänger ihop stilmässigt och som ser mer genomtänkt ut. 

Byt ut handdukarna

Slitna handdukar gör så att badrummet ser trist ut. Passa på att köpa nya handdukar av bättre kvalitet som du kan ha länge. Välj till exempel en klassisk modell i lyxig bomull i en neutral nyans som vitt, grått eller beiget för att inte tröttna. 

Inred som ett rum

Gröna växter som inte behöver så mycket ljus blir fint i badrummet. Annars kan eukalyptus passa bra i just badrummet eftersom en den magiska doften sprider sig när du duschar varmt. Pampasgräs eller bomull blir också fint i små vaser. 

Tänk även på doften i badrummet. Sätt ut doftljus eller doftstickor för riktigt mysig stämning. Med lite mysiga detaljer blir badrummet mer ombonat. Ett annat sätt är att hänga upp lite tavlor för att göra det mer hemtrevligt. Rita något själv eller köp en poster som passar i badrummet. 

Ny spegel

En av de viktigaste prylarna i badrummet är spegeln. Att byta spegel är ett enkelt sätt att förnya utan att renovera. Välj en som passar rummets inredning men som även känns uppdaterad till skillnad från tråkiga badrumsspeglar. 

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar