7 tvättkorgar som är riktigt snygga

by Redaktionen

Skrymmande, plastiga och fula – det är svårt att hitta en riktigt snygg tvättkorg som piggar upp badrummet eller tvättstugan. Det finns däremot många fina förvaringskorgar för tvätt om man letar riktigt noga. Ofta är de snyggaste tillverkade i naturmaterial i en sober färgskala. Här är en guide över snygga och stilrena tvättkorgar som lyfter rummet. 

1. Naturnära jute

Snygg i badrummet är tvättkorgen Soma som är tillverkad av jute. De svarta detaljerna mot det ljusa materialet kontrasterar snyggt. Korgen Soma går att köpa på Rusta och är en av höstnyheterna. Den kostar 249 kronor och är därför ett riktigt budgetkap. 

2. Minimalistisk stil

Tvättsäcken Purrpingla från Ikea är en stilsäker tvättsäck i en diskret färg. Den har en canvaslook, men är tillverkad i 100 procent polyester, varav minst 20 procent är återvunnet material. Det gör den mer lättvättad. Purrpingla har en dragsko i toppen som gör att det både får plats mer tvätt, men det gör även att man slipper se smutstvätten. Tvättsäcken kostar 149 kronor. 

3. Tjusigt med grått

Mjuk tvättkorg från Granit tillverkad av flätat, färgat bomullsrep. Du bär den enkelt med hjälp av de två fina handtagen. Tvättkorgen är stilren och sväljer mycket tvätt. Den kostar 399 kronor och går att köpa på Granit. 

4. Hållbart val!

Smal och hög tvättkorg i flätad vattenhyacint från Dixie. Vattenhyacint är en invasiv art som gör att vattendrag riskerar att växa igen. Dixies handflätade tvättkorg är tillverkad av vattenhyacint från Vietnam och är därför mer hållbar då flodområden riskerar att växa igen i Vietnam annars. Den är klädd med tyg invändigt vilket är praktiskt. Tvättkorgen kostar 850 kronor. 

5. Dansk skönhet

Glöm allt vi sa – plast behöver inte vara fult! Den här snygga tvättkorgen har fina grafiska former och kommer i en snygg grå nyans. Det är danska inredningsföretaget Hay som har designat den med designstudion Big Game. Tvättkorgen kostar cirka 460 kronor. 

6. Snyggt i svart

Från Åhléns kommer den här snygga, runda tvättkorgen i bambu. Insidan är klädd med tyg i polyester, vilket skyddar både korgen och kläderna. Den har ett lock och handtag som är tillverkade i läderimitation. Modellen heter Kari och kostar 299 kronor. 

7. Lyxversionen

Riktigt lyxig tvättkorg på ben från Brabantia. Den passar i alla badrum tack vare sin exklusiva, minimalistiska känsla. Finns både som 45 liter och 60 liter. Modellen heter Bo och finns i både svart och vitt – stilrent och snyggt. Modellen Bo kostar från cirka 1 700 kronor. 

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar