fbpx

Kökstrender för hösten 2021

by Redaktionen

I takt med att det blir kallare vill vi tillbringa mer tid i hemmets hjärta – köket. Nu finns det även ett sug på att göra om och inreda på nya sätt, speciellt efter pandemin. Läs mer om de senaste trenderna inom kök. 

Ett personligt kök

Visa vem du är i köket! Trenden för kök under hösten är att våga visa upp sin personlighet. Hitta personliga detaljer från resor du gjort, loppisfynd och nya detaljer – och blanda, blanda, blanda. Efter en tid då varit så mycket hemma känns kataloghem trista, utan det personliga och varma vinner över det stela och opersonliga. 

Ett tips är att använda mer posters och konst i köket för att visa sin personlighet. Vill du välja bland färgstarka och personliga posters har till exempel e-handeln Wall of Art många roliga, knasiga och snygga posters att välja bland. 

Kvalitet kommer först

Kvalitetskök är absolut ledordet för kökstrenderna i år – oavsett om du har en rustik eller modern inredningssmak. Det viktiga just nu är att bygga hållbara kök som håller i många år, eftersom det finns ett större hållbarhetsperspektiv idag. 

Det gömda köket

Inga knoppar, krokar och synliga hyllor? Nej, den här trenden är något helt annat och har synts i sociala medier länge. Köket är i förändring här, där fokus inte ligger på att laga mat. Skåpsluckorna är utan handtag och istället ser vi ett modernt kök som är ljust och utan en massa detaljer. Det handlar istället om öppna ytor och platser att umgås på. 

Oavsett om du väljer knoppar eller inte är den minimalistiska stilen här för att stanna och har blivit allt mer populär de senaste åren. 

Den harmoniska färgskalan

Beige, greige (gråbeige) och grönt är jordnära och harmoniska kulörer som blir allt mer populära när vi väljer nytt kök. Den här trenden handlar om att låta naturen och lugnet komma in i köket och det betyder att detaljerna även är naturnära. Köken känns antingen moderna i beige eller mer lantliga i grönt – stilen spelar inte roll utan det är mer känslan av natur som är det viktiga för just den här trenden. 

Trärena kök

Vi längtar efter trärena kök just nu. Det är trendigt skåpsluckor i ljust trä  – antingen är de obehandlade eller så är de mörkbetsade. Exempelvis är ek helrätt, då den både kan se skandinaviskt ljus och fräsch ut eller betsas riktigt mörk. 

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar