Saker du inte visste du kunde använda tandkräm till

by Redaktionen

Tandkräm är inte bara till för att göra dina vänder vita och främja god tandhälsa. Det kan även användas till en rad olika hushållsändamål. Här är några praktiska sätt att dra fördel av din tandkräm (som inte har med dina tänder att göra)

Spruckna läderskor

Spruta en klick tandkräm på det repade området av din lädersko. Gnid med en mjuk trasa och torka sen rent med en fuktig. Dina skor kommer se ut som nya!

Få dina sneakers att blänka

Ta fram en tandborste och vit tandkräm. Skrubba av dina sneakers tills de är vita. När du är klar, ta bort resterna av tandkrämen med en fuktig trasa. Gör inte detta om dina skor är av tyg!

Rengör nappflaskor

Upplever du att nappflaskan har börjat lukta sur mjölk (trots att du kokat den i varmt vatten?) Sätt lite tandkräm på din flaskborste istället för diskmedel. Skrubba ordentligt och skölj sen noga. Du kan såklart använda detta sätt på andra flaskor också. 

Undvik immiga glasögon…

Stryk på tandkräm på dina glasögon (solglasögon, läsglasögon, skidglasögon etc.) Torka sen av med en trasa. Genom att göra detta förhindrar du glasögonen från att imma.

…eller speglar

Innan du tar dig en lång och härlig dusch ska du täcka din badrumsspegel med vit tandkräm. Torka av spegeln innan du börjar duscha. När du är klar med duschen är speglarna inte immiga. Det är bara att börja spegla sig.

Polera din blandare

Är köks eller badrumssprayen slut? Smörj in din diskho och din blandare i badrummet med tandkräm. Polera med en torr och mjuk trasa. Detta funkar på kromad utrustning (något av de vanligaste material som vi har i badrummet och i köket)

Lindra insektsbett

Snart är sommaren här och då letar sig även insekterna fram…Om du drabbas av ett myggbett eller något annat så kan du applicera en liten mängd tandkräm för att lindra kliandet. (Det kan även hjälpa att kyla ner brännskador på din hud)

Få bort fläckar på mattor

Applicera tandkräm på en tandborste eller kökssvamp. Gnid in i fläcken på mattan. Torka sen av med en ren och fuktig trasa. Du kan upprepa detta flera gånger om fläcken inte försvinner första gången.

Rengör kylskåpets tätningar

Om tandkräm kan bleka dina tänder bör den kunna fräscha upp tätningarna på ditt kylskåp. Ta fram en tandborste med en klick tandkräm och rengör tills du når önskat resultat.

Bli av med kafferingar

Har du fått envisa kafferingar på bordet? Få inte panik. Tas enkelt bort med hjälp av en trasa och lite tandkräm.

Få dina duschdörrar rena Smutsiga duschdörrar? Ta hjälp av tandkräm och trasa eller svamp. Arbeta in tandkrämen genom cirkulära rörelser på glaset. Torka sen av med en trasa som du doppat i ljummet vatten. Nu kommer både tvålskum och annan smuts som sätter sig på duschväggarna vara puts väck.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar