fbpx

Huskurer för torra händer

by Redaktionen

Torra och spruckna händer är ett av de vanligaste problem under vinter och tidig vår. Kyla och torr luft har stor påverkan på vår hud. Att återfukta och återfukta igen är nyckeln till frisk och smidig hud. Om du provat de flesta krämer som går att köpa och ännu upplever problem – pröva istället någon av dessa huskurer.

Banan

Mogna bananer är otroligt fuktgivande. Mosa en banan och applicera på varje hand. Låt sen värka i 15 minuter. Om du har svårt att sitta still och vänta kan du sätta på ett par plasthandskar medans du väntar.

Naturell yoghurt

I naturlig yoghurt finns mjölksyra. Denna ingrediens hjälper till att avlägsna döda hudceller. Massera noggrant in yoghurten på dina problemområden och tvätta bort efter 5 minuter. 

Kikärtsmjöl och yoghurt

Om du vill kan du blanda 1–2 matskedar naturell yoghurt med 1 matsked kikärtsmjöl. Detta fungerar mer som en peeling på dina händer. Om du upprepar detta minst 2 gånger i veckan så stimulerar du produktionen av nya hudceller. Undvik detta ifall du har väldigt spruckna händer.

Olivolja

Det här är ett beprövat knep. Olivolja innehåller många antioxidanter och fettsyror som tillför mycket näring och fukt till din hud. Värm upp olivoljan och massera in i fem minuter. Gör detta minst 2 gånger i veckan

Avokado

Fettet i avokadon är en perfekt återfuktare för torr hud. Mosa avokadon och blanda med några droppar olivolja och en tesked socker. Samtidigt som oljan mjukar upp din hud så hjälper sockret till med att ta bort döda hudceller. Massera in försiktigt och låt värka i några minuter innan du sköljer av med ljummet vatten.

Babyolja

Olja har bättre fuktbevarande egenskaper än de vanliga fuktkrämerna som går att köpa. Babyolja är mild och funkar därför väldigt bra till dig med känslig hud.

Handskar över natten

Välj en fuktgivande kräm eller olja som du tycker om. Smörj in händerna rejält – det ska vara kladdigt. Sätt sen på plast eller bomullshandskar och förslut med gummiband. Sov sen med dessa under natten. På detta sätt ger du dina händer en riktig fukt-boost.  

Tänk även på det här

Många överanvänder tvål när man tvättar händerna. Det skadar hudens naturliga skydds-barriär. Undvik även att tvätta händerna i för varmt vatten. Var även försiktig när du torkar dina händer – gnugga inte hårt med handduken utan var istället mjuk i dina rörelser. Om du vet med dig att du har känslig hy bör du inte använda parfymerande tvålar (som lätt kan torka ut huden). Tvätta istället mjuka, milt doftande fuktgivande tvålar som innehåller olja eller extra fukt. Hoppas du hittar något som passar dig!

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar