fbpx

Höstens mest spännande boksläpp

by Redaktionen

Att slå sig ner med en god bok är ett av de bästa sätten att bli av med stress och oro. Numera vänder sig allt fler svenskar till ljudbokstjänsterna när de vill höra en bra historia, men det ena behöver ju inte utesluta det andra. Hösten 2021 bjuder på en uppsjö av spännande böcker som tål att både läsas och lyssna på.

Löpa varg av Kerstin Ekman

I den här annorlunda berättelsen får vi möta Ulf Norrstig, en pensionerad jägmästare som får syn på en varg genom fönstret i sin husvagn. Vargen kommer att förändra den åldrande och sjuka mannens liv, och plötsligt är ingenting självklart längre. Boken berättar om varghat, åldrande, klassamhället samt värderingar som kan förändras tack vare ett möte.

Facebook – den nakna sanningen: berättelsen om hur ett företag tog över världen av Sheera Frenkel och Cecilia Kang.

Det här kan mycket väl vara höstens mest omtalade boksläpp. Författarna bjuder oss på en makalös granskning av vad som bäst kan beskrivas som en global supermakt. Det är historien om ett företag som fortsätter att växa hur högt priset än kan tänkas bli. Boken ger oss dessutom en inblick i hur Facebooks ledning gjort allt för att dölja att plattformen utvecklats till ett Mecka för desinformation och politisk propaganda. Det är en intelligent och oerhört spännande bok som troligtvis kommer tilltala såväl Facebook-hatarna som Zuckerbergs största fans.

Hunter i Huskvarna av Sara Stridsberg

Sara Stridsberg har skapat en minst sagt udda novellsamling om överlevnad och kärlek. Samlingen innehåller nästan allt mellan himmel och jord: rovdjur, hemliga sällskap, familjer i ruiner, nedlagda fabriker, hämnd och förlåtelse. Berättelserna balanserar hela tiden mellan saga och verklighet, och Stridsberg räds inte att ta upp de stora livsfrågorna.

Svart sol av Andreas Norman

Den här gastkramande spionromanen börjar med att en kvinna blir intagen på psykiatriska avdelningen på Mälarsjukhuset. Läkarna menar att hon är psykotisk, men själv säger hon att hon behöver hjälp att förhindra ett terrordåd. Under tiden arbetar mäktiga krafter för att förändra landets framtid, och snart är hjältinnan Bente Jensen indragen i en kamp där hon tvingas ta itu med sitt förflutna.

Schack under vulkanen av Håkan Nesser

Håkan Nessers sjunde roman om kommissarie Barbarotti kretsar kring några märkliga händelser i författarvärlden. Den utspelar sig under pandemins första halvår, och är mörk och underhållande på en och samma gång. Nesser använder sig av ett språk som känns väldigt annorlunda i jämförelse med andra deckarförfattares, vilket är ett stort plus. Kommissarie Barbarotti är dessutom en person som det inte går att tröttna på.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar