fbpx

Här är kändisarna som spelar golf på fritiden

by Redaktionen

Golf är en trevlig sport som gör att man kommer ut och rör på sig och får frisk luft. Handicapsystemet gör också att man kan gå en runda med en person som är bättre eller sämre än en själv, utan att det gör något. Även bland kändisar är golf en populär sport, och en del av dem är dessutom riktigt duktiga.  

Prins Daniel

Prins Daniel är en riktigt inbiten golfare. Han är medlem i Ekerums golfklubb på Öland och har ett imponerande handicap på 3,9. Även kronprinsessan Victoria spelar golf i samma klubb. Dagen före Victorias födelsedag varje år spelas Victoriagolfen på Ekerum Resort, som ligger en mil från Sollidens slott. Trots pandemin spelades tävlingen även 2020, men restriktioner infördes och prisceremoni och den efterföljande banketten ställdes in. I år spelade prins Daniel tillsammans med årets Victoriastipendiat – stavhopparen Armand Duplantis.

Armand Duplantis

Det är tack vare coronapanedmin som Armand Duplantis började att spela golf. Golfen har varit perfekt för Duplantis när all annan verksamhet har legat nere. Och bra har det gått! Duplantis var i somras redan nere på 25 i handicap i en sport där alla nybörjare startar på 54.

Kristin Kaspersen

Kristin Kaspersen har spelat golf länge, i sju år var hon tillsammans med golf-entusiasten Hans Fahlén. Hon är medlen i klubben Sandnäset och har ett handicap på 20,5. Efter ett två år långt upphåll plockade hon äntligen upp klubborna igen och spelade en runda på Slite Golfklubb i somras.

Lasse Åberg

Lasse Åberg regisserade och spelade huvudrollen i “Den ofrivillige golfaren”, den tredje filmen i serien om antihjälten Stig-Helmer Olsson. Vad många inte vet är att Lasse Åberg faktiskt spelar golf själv. Det sägs att han fick idén till filmen när han var och spelade golf med filmregissören Mats Arehn, och i en bunker av en slump lyckades slå bollen rakt upp i luften och ned i sin egen kapuschong. Lasse Åberg är medlem i Bro-Bålsta golfklubb, som ligger strax söder om hans hemkommun Bålsta. Hans handicap är 18,6.

Lagtävlingen Stig-Helmer Competition instiftades av Lasse Åberg 2014 och har spelats på hemmabanan varje är sedan dess – förutom 2020 då tävlingen ställdes in på grund av covid-19.

ICA-Stig

Hans Mosesson, före detta ICA-Stig, hängde av sig ICA-kavajen för gott för ett par år sedan och lämnade karaktären ICA-Stig bakom sig. Sedan dess har han medverkat i tv-serier som “Jordskott” och “We got this”, men förhoppningsvis har han fått mer tid över till ett av sina stora intressen – nämligen golf. Hans Mosesson spelar i klubben Kungsbacka och har ett handicap på 22,4.  

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar