fbpx

Så gör du rent tvättmaskinen – 4 enkla husmorstips

by Redaktionen

Det är många som glömmer bort att rengöra tvättmaskinen regelbundet. Men rengöringsmaskiner behöver också rengöras för att vara fräscha och dofta gott. Vi tipsar om hur du rengör en tvättmaskin med produkter du har hemma. 

Tvätta med bikarbonat

Börja med att blanda några matskedar bikarbonat och några matskedar vatten. Det blir som en pasta som du lägger i tvättmedelsfacket. I den tomma trumman kan du hälla några matskedar ättika. Sätt tvättmaskinen på varmaste programmet och torka därefter rent inuti med en mikrofibertrasa. 

Rengör med endast ättika

Häll i tre deciliter ättika i facket där du lägger tvättmedel. Sätt på den tomma tvättmaskinen på det varmaste programmet och torka ur den när den är klar med en trasa. 

Stäng inte tvättmaskinen efter tvätt

Efter att du har tvättat så låt alltid dörren till maskinen stå öppen för att undvika att fukten stanna kvar. Se alltid till att luckan är torr när du stänger den. Det är viktigt för att hämma bakterietillväxten och för att det inte ska lukta unket.

Kolla filtret

Tvättmaskinen har ett filter som du måste tömma från smuts, hår och skräp. Kom ihåg att göra detta regelbundet för att maskinen ska vara fräsch.

Tvätta med maskindiskmedel

Lägg en tablett som är avsedd för maskindiskning i trumman. Sätt sedan på tvättmaskinen på 90 grader. När den är klar kan du torka hela maskinen med en våt trasa.  

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar