De bästa utflyktsplatserna i Skåne

by Redaktionen

Skåne ska upplevas på sommaren, när solen gassar över åkrar och ängar. Det finns många aktiviteter runt om i hela landskapet. Upptäck medeltida slott, vandringsleder eller till och med en vikingaby. 

Spännande medeltida slott

Glimmingehus, vilket ligger nära Simrishamn, sägs vara Nordens bäst bevarade medeltida borg. Redan 1499 började Glimmingehus byggas och blev färdigställt 1505. På 1930-talet hittade man massor av arkeologiska fynd när man skulle återställa vallgraven, enligt Riksantikvarieämbetet. Man hittade allt från vapen, rustningsdelar till keramikgrytor. Vissa av fynden finns att titta på på slottets utställningar. 

Vikingabyn Foteviken

Utanför Höllviken finns Foteviken, vilket är en rekonstruerad vikingaby. Husen är inredda precis som på vikingatiden. Missa inte skeppet på stranden som visar hur det såg ut på vikingatiden. 

Fynda på loppisar

Missa inte att besöka en loppis när du är i Skåne. Just under sommaren öppnar många loppisar och då är det störst chans att fynda. Flera av de allra bästa loppisarna anordnas privatpersoner och tillfälliga loppisar. Sök på olika sajter och i sociala medier för att hitta ett av sommarens guldkorn. 

Bästa badplatsen

När det blir alldeles för varmt och det är dags för ett dopp ska du åka till Dalby stenbrott. Det ligger i naturreservatet Knivsåsen. Det är många som badar, dyker och fiskar i stenbrottet. Knivsåsen är även populärt bland cyklister och människor som vandrar tack vare den magnifika naturen i reservatet.

Testa att cykla dressin

En av de mest populära aktiviteterna är att hyra en dressin. På så vis upplever man verkligen den vackra naturen. Att hyra dressin går att göra på flera olika ställen – det finns ett flertal startpunkter. 

Surfa i Lomma

Vindsurfa eller kitesurfa i skånska Lomma, vilket ligger strax utanför Malmö. Det finns både kurser för nybörjare och möjlighet att hyra surfbrädor. Det finns även möjlighet att lära sig SUP, den trendiga vattenaktiviteten stand up paddle boarding. 

Upplev modern konst

Dunkers kulturhus i Helsingborg, Moderna muséet och Malmö konsthall i Malmö, Skissernas museum i Lund – det är bara några av konstmuseerna i Skåne. Nu har du chans att hitta nya favoritkonstnärer eller se ikoniska verk från kända kreatörer. 

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar