fbpx

7 snygga pyssel av saker du redan har hemma

by Redaktionen

Var kreativ med prylar du redan har hemma. Det sparar massa tid och pengar. Det bästa är att du återbrukar saker som du kanske redan har tröttnat på och förlänger sakens livslängd. Här är sju pysseltips som du kan börja med redan i dag. 

1. Bind en krans

Kransar är inte bara till för julen – de är minst lika fina under sommarhalvåret. Bind en krans av trädgårdsblommor eller de blommor du har hemma. Till exempel kan du binda en krans av eukalyptus som både doftar gott och pryder ytterdörren. 

2. Tryck mönster på en t-shirt

Ta fram trista enfärgade t-shirts och gör roliga tryck. Antingen målar du ett mönster, syr på garnbollar eller varför inte broderar en text eller mönster. Det går även att göra batikmönster eller stänkmåla den. På Pinterest finns fler roliga tips på vad du kan göra med trista plagg.

3. Pimpa krukor

Dekorera krukor som du tröttnat på med färgrester eller hobbyfärg som du har hemma. Ett annat tips är att använda trasigt porslin och göra mönster med mosaik. Har du ett hampa- eller jutesnöre hemma kan du linda in hela krukan med det – det blir väldigt snyggt.

4. Göra en lampskärm

Ta en gammal stomme från en lampskärm och klä om den med nytt tyg. Sy gärna en gullig volang eller knyt ett band runt skärmen. Allt du behöver är lite tyg, stomme och symaskin (eller nål och tråd). 

5. Vik origami 

Hjärtan, blommor, fjärilar, fåglar – allt går att göra med tekniken origami. Det är en japansk konstform där man viker figurer av papper. Vill du få tydliga instruktioner finns många tips på Youtube. Skapelserna i papper är väldigt fina att måla med akvarell för att färgen flyter ut så vackert, speciellt om du viker blommor. 

6. Lär dig lettering

Den populära konstformen lettering innebär att rita bokstäver. Bokstäverna kan ritas på många olika sätt: barnsliga, mjuka, i skrivstil eller kantiga – sök på lettering för att få mer inspiration och tips på hur du ska göra. Allt som behövs för att lära sig lettering är en blyertspenna, ett sudd och ett tomt papper. 

7. Gör ett smycke av gammalt porslin

Har du krossat porslin hemma? För att göra ett halsband ska du slipa kanterna på en cirka tre centimeter stor porslinsbit. Borra ett hål med porslinsborr och trä igenom ett band eller snöre. Nu är halsbandet färdigt! 

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar