fbpx

8 lifehack som gör ditt liv lite enklare

by Redaktionen

Alla tips som underlättar ens vardag är välkomna. Det är detta vi kallar för ett lifehack – ett knep som man tar till för att underlätta vardagen. Så varsågod – här kommer 8 lifehacks som du bara måste testa.

Imfria speglar

Förhindra din badrumsspegel från att imma efter en varm dusch med bilvax. Applicera en liten mängd bilvax på spegeln, låt den torka och polera sen med en mjuk och torr trasa

Desinficera leksaker

Barnleksaker är en grogrund för bakterier. Genom att använda diskmaskinen kan du snabbt desinficera leksaker (som tål vatten, som exempelvis lego) Lägg bara leksakerna i en tvättpåse. Kör sen din diskmaskin som vanligt. Plocka ur leksakerna innan diskmaskinens torkcykel går igång. Låt dem lufttorka på en handduk. 

Slipp stryka dina kläder

Har du inte tid att stryka dina kläder så finns det ett enkelt sätt du kan slippa det på. Lägg några isbitar eller en våt trasa i torktumlaren tillsammans med dina skrynkliga kläder. När isen smälter och vattnet förvandlas till ånga kommer skrynklorna att försvinna. Det här knepet är mest effektivt på lättare tyger som exempelvis skjortor.

Hitta dina tappade föremål

Hur irriterande är det inte när man råkar tappa baksidan av ett örhänge, en tablett eller något annat litet på golvet? – som sen bara verkar ha försvunnit spårlöst. Vi har lösningen. Ta fram din dammsugare, skär av änden av en nylonstrumpbyxa och fäst den på änden av slangen med ett gummiband. På detta sätt kommer dina små borttappade föremål komma fram.

Fördubbla mängden av dina återförslutningsbara påsar

Har du brist på återförslutningsbara påsar eller tycker du att de helt enkelt är för stora? Med hjälp av detta trick kan du fördubbla mängden på dina påsar. Hetta upp en gammal smörkniv med en tändare och dela påsen på mitten. Samtidigt som kniven delar påsarna, fogar den även kanterna och stänger igen dom. Dessa kanter är precis lika starka som de fabriks förseglade kanterna!

Få tavlorna att hänga på plats

Stoppa dina tavlor från att glida från sin plats eller repa väggfärgen genom att sätta små prickar av varmt lim i de bakre hörnen av ramen. Det heta limmet förhindrar inte bara tavlan från att röra sig, utan gör även att tavlan har ett litet avstånd från väggen, så inga repor eller annat bildas.   

Klädvårdsrulle till lampskärmar

Damm, djurhår och annan smuts sätter sig gärna på lampskärmar. Lampskärmar av tyg är lite knepiga att göra rena – så vad gör du? Använd en klädvårdsrulle. Var dock försiktig när du rullar den över din lampskärm då de oftast tenderar att vara ömtåliga och lite spröda.

Få bort tuggummi från mattan

Om det någon gång råkat fastna tuggummi på din matta så kan du använda dig av det här hacket. När tuggummi fryser så blir det skört och går lätt isär. Lägg därför några isbitar i en plastpåse ovanför tuggummit och vänta i ungefär en timme. När du känner att tuggummit är fruset är det bara att bryta isär det och lossa det från mattan.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar