fbpx

7 knep som kan motivera dig att träna utomhus

by Redaktionen

När gym och andra träningsformer har stängt ner på grund av covid-19 är det svårt att hitta motivation till träning. Men det finns sätt att hitta tillbaka till, eller rentav uppleva för första gången, träningsglädje. 

1. Träna tillsammans

Gör ett svettigt träningspass med en vän om ni håller avstånd eller med någon från din hushållsfamilj. Sannolikheten att du fullföljer ett träningspass är betydligt större om du gör det tillsammans med någon annan. Dessutom är det lättare att inte avboka eller skjuta upp. Det finns statistik som visar att prestationen höjs om man tränar i grupp. 

2. Gör en peppande spellista 

Träning ska alltid vara kul – ett sätt kan vara att hitta motivation med musik. På Spotify finns många olika träningslistor eller så sätter du ihop din egen med musik som får dig att pusha lite extra. 

3. Boka in det i kalendern

Bokar du in träningen i kalendern är det större sannolikhet att du kommer ut och tränar. Skriv dag och tid, gärna aktivitet precis som man gör när man bokar in ett pass på gym. Då vet du vad du ska göra och när. 

4. Mät din träning

Vissa gillar att mäta sin prestation, exempelvis genom en app eller träningsdagbok. Ibland kan det vara roligt att se konkret hur du utvecklas, även om det mest är för skojs skull. Många appar har dessutom väldigt många bra träningsprogram, exempelvis Försvarsmaktens träningsapp brukar vara uppskattad.  

5. Variera träningen 

Antingen hittar du en träningsform som du tycker väldigt mycket om, eller så varierar du träningen. Många tycker om att byta träningsform och testa lite olika saker. En dag kanske du cyklar, en annan kanske du tar powerwalk och nästa ett svettigt löpningspass. 

6. Lunchträna

I stora delar av landet har december inte bjudit på mycket ljus och sol, men att gå ut när det är lite ljusare kan faktiskt vara härligare. Att träna i ljuset gör att kroppen får dagsljus, vilket innebär att du kommer att sova bättre. 

7. Nya träningskläder

Ett sätt att motivera sig till träning kan vara att införskaffa sig nya träningskläder. Många som har svårt att komma igång tycker att det är ett roligt sätt att motivera sig och att faktiskt lägga fram kläderna som en påminnelse om att nu är det dags att gå ut! Eftersom Folkhälsomyndigheten rekommenderar att vi håller oss hemma går det att shoppa online eller att köpa kvalitetskläder andra hand, exempelvis via Tradera eller Sellpy.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar