fbpx

6 viktiga saker att göra innan golfrundan

by Redaktionen

Hur spelar man en optimal golfrunda? Sajten Golf Monthly har samlat sina bästa tips som kommer att ta ditt spelande till nästa nivå. Allt du behöver göra är att följa deras lista för en riktigt harmonisk och utvecklande golfrunda. 

1. Dags att rengöra golfklubborna

Se till att dina klubbor är ordentligt rengjorda innan du spelar för att få bästa möjliga resultat på banan. Sajten Golf Monthly tipsar om att lägga klubborna i blöt i såpvatten och skrubba dem rena med en tandborste. Skölj sedan av dem ordentligt. 

2. Sov ordentligt natten innan

För att orka en heldag och göra bra ifrån sig behöver man sova. Gå och lägg dig i tid natten innan.

3. Planera morgondagen 

För att undvika stress (stress har bara en negativ inverkan på spelet) bör du planera din dag på banan ordentligt. Åk hemifrån i tid med stor marginal så att du hinner samla dig innan du börjar spela. 

4. Sätt en strategi

Tänk igenom innan du börjar spela och sätt en strategi. Vilka klubbor ska du använda var och när, skriver Golf Monthly. Fundera över hur du ska spela, framför allt på en ny bana men även på den bana du är van att spela på.

5. Tänk på måltiderna

För att spela en riktigt bra runda behöver du ordentligt med bränsle – mat och dryck. Ät lagom innan du börjar spela och fyll på med vätska, speciellt under varma dagar. 

6. Stretcha kroppen 

Värm upp kroppen genom att stretcha ordentligt innan du börjar spela. Det kommer göra ditt spel bättre samtidigt som du minimerar risken för skador. 

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar