5 bra produkter till ditt hemma-apotek

by Redaktionen

Att ha ett hemma-apotek är en god idé om du vill kunna känna dig trygg och inte behöva åka till affären så fort olyckan eller förkylningen är framme. Produkterna i ditt husapotek bör kunna ta hand om dig vid såväl lindrigare sjukdomar som stukningar och sår. De bör också kunna vara till hjälp vid insektsbett och allergier. Tänk på att förvara ditt husapotek i köket då badrummet är för fuktigt för den här typen av produkter.

Idomin

Idomin är hudsalvan framför alla andra. Med sina skyddande egenskaper mot irriterad och sprucken hud kan den vara till stor hjälp vid såväl hudallergier som nariga händer. Den är dessutom expert på att lugna den mest solskadade huden. Salvan är fullproppad med E-vitamin, zink och mjukgörande oljor. Vill du använda den på dina husdjur och/eller dina barn så går det utmärkt då den är dermatologiskt testad på känslig hud. Idomin tillverkas i Falun och är gjord på svensk rapsolja.

Nässpray

Vill du ha riktigt bra nässprayer i ditt hemma-apotek så ska du satsa på Nasoferm och Nasonex. Nasoferm är din bästa vän vid förkylning och akut bihåleinflammation medan Nasonex tar hand om dig vid allergisk snuva. Nasonex-sprayen är antiinflammatorisk och hindrar pollenbesvären från att skapa ännu mer oreda.

Salvequick Sport tape

Många av oss har stukat eller sträckt oss ett par gånger i livet, och då är det nödvändigt att linda om det skadade området så fort som möjligt. Salvequick Sport tape är den perfekta produkten för stabilisering av leder vid ligament- och ledbandsskador. Den icke-elastiska tejpen har en fantastisk fästförmåga och ett lim som baseras på naturgummi och zinkoxid.

Plåster och fingerförband

Att ha plåster hemma är en självklarhet för de flesta. Ibland kan det också vara en bra idé att ha ett färdigt fingerförband i köksskåpet. Aklas fingerförband är en bra produkt för den som behöver ett ordentligt skydd vid fingerskador. Du trär produkten på fingret ovanpå ditt vanliga plåster och fäster den sedan med medföljande snöre så den inte riskerar att glida av.

NSAID-preparat

Alla får huvudvärk någon gång ibland, och ofta räcker det då att ta mildare värktabletter som Alvedon och Panodil. Det finns dock migränanfall, ryggskador och mensvärk som de “snällare” tabletterna inte råder på. Med andra ord bör du alltid ha en eller ett par kartor med NSAID-preparat i ditt husapotek. Ipren, Ibumetin och Naproxen är exempel på NSAID-tabletter som är inflammationsdämpande och febernedsättande. Det är dock viktigt att inte äta för många då de kan vara skadliga för magen.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar