fbpx

Det här är de amerikanska kändisarnas favoritväxter

by Redaktionen

Funderar du på vilka växter du ska sätta i trädgården? Eller ska du kanske köpa hem några vackra blombuketter att förgylla lägenheten med? Ibland kan det vara galet svårt att välja mellan allt som erbjuds i växt- och trädgårdsbutikerna. Det finns dock en enkel lösning på problemet: låt dig inspireras av dina favoritkändisar!

Jennifer Lopez

Megastjärnan Jennifer Lopez fullkomligt älskar vita rosor och vita liljor. Hennes många fans brukar säga att det beror på att dessa blommor står för samma saker som Lopez själv. Den vita rosen symboliserar nämligen kärlek, perfektion och ärlighet medan den vita liljan sägs stå för renhet, styrka och storslagenhet.

Michelle Obama

Den tidigare presidentfrun Michelle Obama är en framgångsrik advokat och författare med en stark kärlek till hortensior och rosa rosor. Det vore inte helt felt att påstå att dessa blommor liknar Michelle då hortensian symboliserar hjärtlighet och tacksamhet medan den rosa rosen är feminin och elegant.

Claudia “Lady Bird” Johnson

Föddes du på eller innan 60-talet så minns du säkert presidentfrun Lady Bird Johnson. Vad du kanske inte vet är att hon var en stor blomälskare som hade en stark tro på växters förmåga att förbättra människors mentala hälsa. Det är faktiskt tack vare henne som vi ser växter istället för skrotupplag längs med USAs många motorvägar. Lady Birds absoluta favoritblomma var blåklockan som symboliserar kärlek, tacksamhet och tillgivenhet.

Madonna

Har du Madonna som favoritartist så ska du plantera vita rosor i din trädgård. Den världsberömda artisten vill alltid ha vita rosor i sin loge när hon ska uppträda, och hon är knappast ensam om att beundra den eleganta blomman. En vit ros sägs stå för kärlek, perfektion och ärlighet. Inom den grekiska mytologin representerar den förnyelse, vilket lär passa Madonna som handen i handsken.

Anne Hathaway

Skådespelerskan Anne Hathaway är minst sagt förtjust i anemoner av alla de slag. Den här fascinationen delar hon med en mängd florister och trädgårdsmästare som allt oftare planterar dessa vildblommor utanför husknuten. Den vita anemonen sägs symbolisera fred och renhet medan de röda och rosa sägs stå för övergiven kärlek. Den blålila varianten tros kunna skydda oss alla mot onda andar.

Angelina Jolie

Ingen lär väl bli särskilt överraskad över att Angelina Jolies favoritblomma är den exotiska och karaktäristiska orkidén. Den här ståtliga blomman symboliserar lyx, skönhet, kärlek och styrka – precis som sin beundrarinna.

Katy Perry

Sångfågeln Katy Perry är likt Michelle Obama ett stort fan av hortensior. Bäst tycker hon om de lila och vita varianterna som tillsammans representerar förståelse, renhet, fred och kärlek.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar