fbpx

11 coronasäkra aktiviteter för våren

by Redaktionen

Nu har coronapandemin pågått i drygt ett år och vi är många som har tröttnat på att sitta isolerade i våra hem. För att liva upp våren behöver vi aktivera oss – men så klart fortsätta att hålla avstånd och hålla god hygien. Därför har vi tagit fram 11 roliga, coronasäkrade aktiviteter för att få en roligare vardag i pandemin!

1. Vandra i naturen

Det är dags att haka på trenden med vandring! Upplev storslagen natur och njut av frisk luft och motion. Var du vill vandra väljer du: i skog, runt sjöar eller vandringsleder. Allt du behöver är egentligen bara ett par tåliga kängor. 

2. Starta en bokklubb

Starta en bokklubb med goda vänner antingen digitalt eller utomhus på säkert avstånd. Ses ni utomhus kan ni göra det till en mysig fikastund, där ni turas om att ta med kaffe och bulle. Roligast är att bestämma ett tema som till exempel klassiker, författare från en kontinent, kvinnliga författare eller en viss tidsepok. 

3. Gå på skattjakt med geocaching 

Geocaching är populärt bland alla åldrar, kanske för att idén är så enkel. Det är en digital skattjakt där du med hjälp av mobilens GPS-funktion hittar skatter, så kallade cacher. Med hjälp av koordinat hittar du cachen, skriver i loggboken som finns på platsen och lämnar cachen den som den var. För att hitta skatterna behöver du ha ett konto. Registera dig på www.geocaching.com för att börja. Det bästa med geocaching är att det är gratis, även om det finns en premiumversion som kostar cirka 300 kronor om året.

4. Träna på utegym 

Att träna på gym känns kanske inte säkert, men utegym kan gå bra om det går att hålla avstånd. Stäm träff med en vän och träna på säkert avstånd. Turas om att hålla i träningspasset för att få ut mer av träningen. 

5. Gå på digital konstutställning

Upplev en konstutställning från bästa plats – hemifrån. Konsthallar och museer erbjuder visningar digitalt. Till exempel har Moderna Museet i Stockholm soffvisningar varje torsdag klockan 12.00 på sin Facebooksida.

6. Testa frisbeegolf

Frisbeegolf är en kul utomhusaktivitet i vårsolen. Fördelen med frisbeegolf är att det är en enkel och billig sport som hela familjen kan vara med på. Utomhusbanor brukar vara gratis och det går ofta att hyra eller låna en frisbee. 

7. Titta på en teaterföreställning

Många teatrar erbjuder teaterföreställningar online och ofta kostnadsfritt. Klä upp dig och bänka dig framför teven för bästa känsla. 

8. Upptäck din stad – gå en stadsvandring

Flera kommuner anordnar stadsvandringar, ibland via en app eller en digital guide. Att gå en stadsvandring är ett roligt sätt att få se sin stad med nya ögon eller lära sig något nytt om platsen där man bor. 

9. Paddla kajak 

Hyr en kajak och se staden från ett nytt perspektiv. Det är en mysig aktivitet som inte är så dyr heller. Härlig naturupplevelse utlovas!

10. Laga alla recept i en kokbok

Har du tappat all inspiration när det kommer till matlagning? Köp hem en kokbok du är sugen på och testa att laga samtliga recept i den. Det är ett roligt sätt att uppdatera sina kökskunskaper och testa något nytt varje dag.

11. Pyssla ihop något fint till hemmet

Gör om hemmet till våren. Kanske är det nu du testar att möblera om eller att uppdatera detaljerna i hemmet. Roligast är att uppdatera med något du gjort själv. Måla krukor, slipa och måla om möbler eller skapa något helt nytt av något du redan har hemma. 

12. Gör ett escape room

Visste du att du kan göra så kallade escape rooms på internet? I ett escape room, eller rymningsspel, blir du inlåst i ett rum och ska med hjälp av ledtrådar hitta ut innan tiden tar slut. När du gör det digitalt är det så klart ett virtuellt rum. Ett rymningsspel är uppskattat av alla åldrar och det finns olika svårighetsnivåer. 

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar