9 enkla hemmaprojekt som ger nytt liv till gammal inredning

by Redaktionen

Nu är det dags att sluta slänga inredning och börja ta hand om det vi redan har! Enklast är att göra enkla DIY-projekt där hemma som gör inredningen mer personlig. Här är 9 av våra enklaste sätt att uppdatera hemmet till våren. 

1. Klä om en fåtölj

Att klä om en fåtölj kan verkligen förändra stil och känsla. Till exempel kan loppisfyndade tyg bli till en ny klädsel – hållbart, snyggt och busenkelt! Om du tröttnar är det bara att ta bort tyget och tillbaka till det gamla eller bara byta till ett nytt.

2. Pimpa byrån

Har du en gammal byrå som står och skräpar? Byt ben, knoppar och stryk på med några omgångar färg.Till exempel har företaget Prettypegs nya ben till flera av Ikeas klassiska byråer och möbler. Då får du en ny möbel med liten förändring. Testa även att måla in byrån i samma färg som väggen, trendigt och häftigt. 

3. Stänkmåla porslin

Porslin är för många en slit-och-släng-vara, men det är också det enklaste att uppdatera. Köp giftfri porslinsfärg och stänkmåla för en häftig look. Du kan också måla gröna växter, göra grafiska mönster eller vågor – de stora trenderna för 2021.

4. Färgkoordinerad tavelvägg

Har du många olika ramar i olika storlekar och färger, kan du göra en färgkoordinerad tavelvägg. Välj ut några färger som skulle fungera ihop och som passar till din väggfärg, måla ramarna och rama in print eller kanske dina egna alster? 

5. Sy ett lapptäcke

Har du massa stuvbitar av tyg? Sy kuddar, täcken eller en tunna matta med lapptäcksteknik. 

6. Måla krukor

Ett av de bästa sätten för snabb förändring är att måla krukorna i en ny färg. Använd färgrester om du har målat om hemma eller köp hobbyfärg från en hobbybutik. Billigt och kul sätt att uppdatera hemmet. 

7. Lampa av porslinsskål

Ett riktigt häftigt DIY-projekt är att göra en lampa av en gammal porslinsskål. Borra hål med porslinsborr i botten på lampan och fäst en lampsladd, så har du en lampa som passar hos den som gillar industristilen. 

8. Kuddfodral i teddymaterial

När det kommer till kläder har vi sett många jackor i så kallat teddymaterial, ett fluffigt tyg ofta i beige, vitt eller brunt. Nu har det även kommit till inredning! För att få ett riktigt uppdaterat hem så kan du sy egna kuddfodral i det populära materialet. 

9. Lampskärm av boksidor

En skruttig lampskärm förvandlas till en i lantlig stil med hjälp av utrivna boksidor. Börja med att ta bort allt tyg. Måla gärna om stommen innan du sätter igång att fästa boksidorna över den med hjälp av limpistol. En snygg stomme fungerar även utan tyg och papper – det skapar en snygg minimalistisk känsla. 

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar