fbpx

8 idéer för din uteplats

by Redaktionen

Så fort det blir varmt vill vi gärna vara ute, grilla och njuta av middagen utomhus. Du kanske har svårt att veta hur du ska inreda din uteplats och behöver lite nya idéer? Nedan följer våra bästa tips för att skapa en mysig atmosfär på din uteplats.

Välj vackra och praktiska utomhusgolv

En matplats utomhus behöver slitstarkt golv för att kunna stödja möbler, grill och många nära och kära. Välj ett hårt underlag så inte dina möbler riskerar att sjunka ner i marken. En trall är ett utmärkt alternativ och är relativt lätt att bygga själv. Ett annan, billigare och snabbare sätt att få till ett underlag är att köpa golvplattor för balkonger. För att göra det mer hållbart, se till att du har ett bra underlag under innan du lägger dem.

Njut av din favoritmusik

Musik gör alla middagsbjudningar bättre, så varför inte ha på din favoritmusik när du äter utomhus? Investera i en bra högtalare och helst en som är trådlös. Gärna en vattentålig som inte går sönder utomhus.

Utomhusmatta och mjuka tyger för ultimat komfort

Att göra uteplatsen lika bekväm som inomhus handlar om att investera i extra detaljer. Bara för att det är utomhus behöver det inte vara omysigt. För att ta din uteplats till en helt ny nivå, köp en utomhusmatta och lägg under middagsbordet. Ta ut kuddar och mysiga plädar. Kom bara ihåg att ta in dem igen (så det inte förstörs vid dåligt väder)

Duka i linne

Ett av nöjena med att äta inomhus är fina dukar och dekorationer. Så varför inte göra likadant utomhus? Välj naturliga, lyxiga tyger som bomull och linne för en lite rustik, mysig look och känsla. Välj gärna naturliga färger i beige eller vitt – mer hållbart då de inte bleknar lika tydligt som en färg

Skapa en inbjudande atmosfär med växter

Skapa ett naturligt tak genom att sätta klätterväxter som murgröna eller vinstock. Du behöver förstås något som de kan växa på, som en pergola eller varför inte bara ett enkelt vindskydd i trä. Sätt gärna ut lite solcellslampor intill växterna för en hundraprocentig mysfaktor.

Skydda dig från oväder

Att vara utomhus innebär inte enbart sol och värme – utan även regn och blåst. För att skydda dig och dina gäster så är det bra att ha ett parasoll eller annat regnskydd i beredskap. Välj med fördel ett som snabbt går att fälla upp och fälla ihop för att slippa krångel (och blöta gäster)

Ge dina möbler nytt liv

Har du tröttnat på dina gamla möbler – men vill inte lägga pengar på nytt? Slipa upp dina möbler och måla om med en ny och förslagsvis ljus somrig färg.

Glöm inte lamporna

Att införa rätt belysning är en viktig del till din utomhusplats. Ljus är en viktig parameter när det kommer till komfort och gör att du kan njuta av kvällarna långt efter solnedgången. Det finns många alternativ för belysning som passar både plånbok och smak.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar