fbpx

6 blommor som blommar hela sommaren

by Redaktionen

Letar du efter blommor som du kan njuta av från tidig vår till sen höst? Det finns ett gäng blommor att välja på – här kommer 6 förslag på vilka blommor du kan plantera som håller sig vackra hela sommaren!

Petunior

Dessa blommor är perfekta att odla i balkonglådor, i amplar, i stora krukor eller i rabatten. Petunior blommar hela sommaren tills frosten kommer på hösten. En perfekt blomma helt enkelt. Lättskött är den också – men den behöver mycket värme och bör vattnas med jämna mellanrum.

Zinnior

Zinnior är små perennblommor som är perfekta om du vill kunna klippa mängder av blommor till en bukett. De är speciellt fina att plantera längs en stig eller längs trappen till din dörr. Zinnior finns i flera olika färger så den passar verkligen för alla smaker! Alla zinnior trivs i varmt väder och många av dem fortsätter att blomma långt in på hösten oavsett väder. De vill stå soligt och vill vattnas med jämna mellanrum.

Klotamarant

Om du vill njuta året runt är dessa klöverliknande blomhuvuden svåra att slå. Blommorna håller länge både utomhus och om du sätter dem i vas inomhus. Ett annat plus är att de är fina att torka och ha som dekoration till vintern. Beroende på vilken sort du väljer är blommorna vita, röda, rosa eller lila. En riktig färgklick i din trädgård. De trivs bäst om de får stå i både sol och skugga.

Ringblomma

Dessa pigga gula eller orange blommor kommer verkligen lysa upp din trädgård. Ringblommor har en stark, lite distinkt doft som håller skadedjur borta. Även om de inte doftar lika gott som andra blommor så är de bra (och otroligt vackra) att ställa i en vas i ditt vardagsrum. När de är utomhus vill de stå i full sol och vattnas regelbundet.

Iberis

Små klasar av fina vita blommor som kommer upp tidigt på våren och fortsätter in på hösten. De glänsande, mörkgröna bladen sitter kvar hela vintern – vilket gör växten attraktiv året runt. Iberis vill gärna stå i full sol, men trivs i lite skugga också. Vattna dina iberisar några gånger per vecka.

Solros

Solrosen är en väldigt populär blomma att odla såhär års och det kanske inte är så konstigt eftersom den är otroligt vacker. Med stora, lättplanterade frön och magnifika blommor är solrosor kanske den perfekta blomman att odla själv. Solrosen vänder sig alltid mot solen så tänk på detta när du planterar ut fröet (så det inte råkar stå något i vägen) Plantera ut fröet i början av juni så kommer blomman att börja blomma i mitten av juli. Blomman kan du sen njuta av sent in på hösten eller när första frosten kommer. Kom ihåg att vattna den regelbundet då de är extremt känsliga för torka. Visste du att den högsta solrosen som man känner till var 9 meter lång? Försök slå det du!

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar