fbpx

Förvandla ditt badrum till en spaliknande oas

by Redaktionen

Att få övernatta på ett spahotell är inget som man säger nej till. En natt på en avkopplande oas gör att du känner dig avslappnad, bortskämd och kanske till och med några år yngre. Spahotell fokuserar på lugna miljöer som är noggrant designade för att hjälpa dig varva ner och fly vardagen en stund. Den här känslan kan du faktiskt återskapa hemma i ditt eget badrum. Genom att inkludera lugnande element, uppgradera detaljer och minimera röran kan du uppnå en spaliknande känsla i badrummet som gör att du kan koppla av helt i din ensamhet (utan andra spagäster)

Släpp in naturen

Att införliva växter är ett av de enklaste knepen för att få ditt badrum att kännas som ett spa. Placera krukväxter på golvet, på bänkskivan och andra badrumsytor. Du kan till och med hänga en krukväxt i taket. Se till att välja fukttåliga växter som inte kräver direkt solljus. Om du inte har möjlighet att ha levande växter finns det plastväxter som ser väldigt verkliga ut.

Investera i handdukar med kvalité

Fluffiga, lyxiga mjuka handdukar är nyckeln till att uppnå en spaliknande atmosfär. Välj badlakan och handdukar som är gjorda av ett absorberande material som bomull. Om du har plats kan du rulla extra handdukar och lägga i en korg. På spa är det vanligt att man har på sig badrock och tofflor – så investera i det också för den ultimata spakänslan.

Byt ut takduschsetet och badkarsblandaren

Att byta ut basduschstycket till en lyxigare modell är ett enkelt sätt att skapa en härlig oas i duschen eller badkaret. Har du takdusch så rekommenderar vi att du väljer en regndusch – dessa har du säkert stött på om du varit på lite lyxigare spahotell. I en del duschar finns det bara duschslang, men bli inte ledsen för det, det finns många munstycken att välja bland som ger en lika skön känsla som en regndusch. Känner du för att lägga lite extra pengar utöver detta så rekommenderar vi att byta ut kranen i badkaret och byta ut toalettsitsen till något annat än plast.

Uppgradera badprodukter

Förstärk spakänslan med olika badprodukter som är estetiskt tilltalande. Detta kan vara en ny fin handtvål, schampo, en skrubb eller hudlotion. Vill du inte lägga så mycket pengar på en tvål kan du köpa en finare tvålpump som du sen kan hälla i din handtvål i. Lägg i bomullstussar, tops, små testförpackningar med krämer och annat som man behöver eller vill visa upp, i glasburkar.

Mjuka upp dina golv

Täck ditt badrum med fluffiga badrumsmattor. Att köpa en lite dyrare matta i bättre kvalité kommer att göra stor skillnad. Mattor ger karaktär, extra komfort, och värme (om du har oturen att inte ha golvvärme) För området precis utanför badkaret eller duschen så bör du välja en matta som är gjord av ett snabbtorkande material för att undvika att den börjar mögla. 

Tillsätt lugnande dofter

Vissa dofter har förmågan att förflytta dig till en lugn och harmonisk plats.  Lägg in aromaterapi i ditt badrum med lugnande dofter som lavendel eller rosmarin. Hjälpmedel för att släppa ut dessa lugnande dofter kan vara doftljus eller doftstickor. Du kan även hänga ett knippe rosmarin eller eukalyptus i din dusch för en fräsch doft så fort du slår på vattnet.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar