fbpx

Smarta hacks som får ett rörigt hem att bli mer organiserat

by Redaktionen

Trött på att hårsnoddar försvinner eller plastpåsar som väller över under diskhon? Ditt hem är sannolikt fyllt med många användbara föremål, som toalettpappersrullar och flingpaket som kan återanvändas för att hålla ditt hem mer organiserat. Ditt skräp kan oftast användas som förvaring för vanliga föremål i huset. Så här har du några små men smarta idéer som hjälper dig att komma i gång.

Spara toalettrullen – till sladdar…

Om du har ett stort virrvarr av sladdar som för närvarande inte används, linda ihop varje sladd och stoppa in den i en tom toalettpappersrulle för att hålla den trasselfri. Skriv vad sladden går till på utsidan av röret. Placera sedan alla rören i en förvaringsbehållare för att hålla dem inneslutna.

…och till hårsnoddar

Hårsnoddar har verkligen en tendens att hamna på villovägar. Tur då att vi har en lösning. Spänn över dem på en tom toalettrulle. Placera sen toalettrullen i en låda i badrumsskåpet där du förvarar dina andra hårprylar.

Läskburksförpackningar – för konservburkar

Släng inte de avlånga förpackningar som ett storpack läskburkar kommer i. Dessa kan du återanvända och ha konservburkar i. Konserver kan lätt sprida ut sig i hela skafferiet och det gör att du inte får en bra överblick av vad som finns i ditt skafferi. Så för att hålla dem ordentligt organiserade, stoppa dem i läskförpackningen. Har du många olika konserver kan du (om du vill) ha en låda för en konservburk.

Skohyllor – att stoppa accessoarer i

Våra mössor, vantar och halsdukar hittar man oftast lite här och var i hallen, om det nu är slängda i garderober, uppe på hatthyllan eller på golvet. Istället för att köpa nya dyra förvaringar så kan du enkelt hänga en tom skohylla av polyester på baksidan av din garderobsdörr. Enkel, billig och suverän organisering.

Flingpaket – för plastpåsar

Det är lätt hänt att plastpåsar som man handlar mat i svämmar över under diskbänken. Det finns ett enkelt gör det själv sätt att få detta under kontroll. Rulla helt enkelt ihop påsarna och förvara dem i ett gammalt cornflakespaket, babywipes-förpackning eller någon annan lämplig behållare. Du kan även minimera din samling av plastpåsar genom att försöka komma ihåg att ta med återanvändbara påsar till matbutiken. 

En oanvänd låda i en byrå – för leksaker Om du har en gammal låda från en byrå som du inte längre använder – varför inte använda den som förvaring under sängen? Lägg bara till några hjul i botten av lådan, så är den även lätt att rulla ut och in. Detta blir en utmärkt plats för leksaker, filtar eller annat som du snabbt bara vill kunna stoppa undan.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar