fbpx

Poddar för sena höstkvällar

by Redaktionen

Poddar är som gjorda för den som behöver tagga ner innan det är sovdags. När du ligger eller sitter i din säng på kvällen så är det inte en bra idé att ta fram mobilen och kolla Facebook eller Instagram. Vill du koppla av på riktigt så ska du använda öronen istället för ögonen. Oavsett om du väljer en politisk podd eller en podd full av charmigt struntprat så kommer du troligtvis känna dig utvilad när det är dags att släcka lampan. 

Sova med Dan Hörning

Det här är podden för alla som tycker om det udda. Dan Hörding är expert på att nörda ner sig i de mest varierande ämnen. Här kan du få lära dig allt om påvar, bokmärken, cricket, svenska regenter, igelkottar, stolar, katter och Mikael Persbrandt. Med andra ord är det här en podd som du antingen kommer att älska eller hata.

USApodden

Sveriges Radio har skapat en egen podd om amerikansk politik. Här avhandlas ämnen som abortmotståndet i USA, Bidens hantering av krisen i Afghanistan samt terrorattackerna den 11 september 2001. Då och då håller podden frågespecial, där du som lyssnare kan ventilera dina funderingar om allt USA-relaterat.

Spöktimmen

Spöktimmen fullkomligt älskas av alla som gillar skräckberättelser. Podden bjuder på en uppsjö av hemska skrönor men också en hel del sanna kriminalfall. 

Svenska Folkets Historia

I den här podden går ingen mindre än Anders Lundin igenom viktiga skeenden i Sveriges historia. Podden fokuserar på den vanliga människan och hur hon/han påverkades av regenternas beslut.

P3 Dokumentär

Här skildras gamla händelser och kriminalfall. De senaste politiska händelserna får också vara med på ett hörn, och du kan till exempel få veta en hel del om sommarens kamp om statsministerposten, polismordet i Biskopsgården och debatten om mäns våld mot kvinnor.

P3 Musikdokumentär

Det här är podden för alla som vill veta mer om vår tids mest kända artister och deras största hits. Dolly Parton, Freddie Mercury, Metallica, Prince, Adele och Billie Eilish är några av alla artister du får möta.

TV-fabriken

Fredrik Ralstrand har skapat ett riktigt Mecka för dig som är nyfiken på Annika Jankell, Petra Mede, Peter Settman och alla andra som har jobbat eller fortfarande jobbar med TV. Förutom alla nya och gamla kändisar så får du bekanta dig med scriptor, producenter och andra som arbetar bakom kulisserna på en tv-produktion.

The Folk Music Podcast

Älskar du americana och annan folkmusik? Då är det här podden för dig. Varje vecka intervjuar norske musikern Anders Lillebo folkmusiker som berättar om sina karriärer, sina instrument och musikhistoria i största allmänhet.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar