fbpx

Välkomna våren – på 5 olika vis

by Redaktionen

Våren är en tid av förnyelse. Det är en tid på året när vi människor äntligen får öppna upp våra fönster och sätta oss ute på balkongen igen. Det är även en tid på året som många förknippar med städning och att få blåsa lite nytt liv i sin lägenhet eller hus igen. För de flesta av oss är detta den enda tiden på året som vi faktiskt är glada över att få städa. Vi har gått hela vinterhalvåret och längtat efter att få se ljuset igen och känna solens värme. Detta inspirerar oss nog till att göra det fint hemma.

Om du känner att ditt hem behöver lite förnyelse utan att du ska behöva lägga ner massor av tid, så har vi några bra idéer som du kan använda dig av för att välkomna våren in i ditt hem!

Blommor – Våren är blommornas tid. De börjar knoppa upp omkring oss och du kan snart känna doften av dem när du vandrar runt utomhus i en park. Köp färska snittblommor – helst tulpaner som nu är i säsong – och skapa vackra arrangemang hemma! Välj tulpaner i olika färger och ställ dem i fina vaser runt om i ditt hem.

Ljus – Ljus är inte bara något du har på vintern – de förtjänar att ställas fram under vår och sommar också. De kan både vara lugnande, avkopplande, uppfriskande, inspirerande, vackra och eleganta på en och samma gång. Sen doftar de ju så gott. Välj ett ljus i någon glad färg med doft av exempelvis grönt äpple, citrus eller blomma. 

Handdukar – Ja, du läste rätt. Byt ut dina gamla (tråkiga) handdukar! Nu när våren har kommit behöver du ta in lite härliga färger i ditt hem (utöver blommorna). Köp kökshanddukar och badrumshandukar i ljusa, djärva färger som skriker vår. Dessa små detaljer gör en enorm skillnad utan att det krävs någon ansträngning från din sida. Du kommer säkerligen också få mer inspiration till att ställa dig i köket och laga mat.

Doft – De flesta inser nog inte att doften vi använder i våra hem är en typ av dekoration. Doften gör oss harmoniska och lugna men du kan även dekorera fint med dem. Sätt ut skålar med färgglada och lätt doftande doftbollar, doftpinnar eller varför inte torkad frukt. Detta är ett ganska billigt sätt att få ett väldoftande hem samtidigt som det blir lite mer personligare hemma.

Frukt – Köp frukt och placera ut dem i skålar i hemmet. Detta tillför inte bara ytterligare ett lager av doft till ditt hem utan det är även visuellt tilltalande och ätbart. Kom bara ihåg att äta upp frukten innan den blir omogen och ruttnar. Nu hoppas vi att du fått lite mer inspiration till att välkomna våren in i ditt hem!

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar