fbpx

Här är kändisarnas okända hobbyer

by Redaktionen

Niklas Ekstedt, Magdalena Forsberg, Linda Nyberg och Mi Ridell är fyra kända svenskar, men vad gillar de egentligen att göra när de inte står i strålkastarljuset? Här avslöjar de sina hemliga hobbyer.

Kocken Niklas Ekstedt åker skateboard

Vi är vana vid att se Niklas Ekstedt iklädd sin vita kockuniform, men vad få vet är att Niklas trivs minst lika bra på en skateboard som i köket.

“Vår granne hade någon typ av platt bräda från 70-talet som jag började rulla runt på när jag var liten. Sedan dess har jag rullat mer än vad jag har gått”, säger han.

Han har med sig brädan vart han än går, redo att plockas fram för en åktur när andan faller på. Niklas är också en flitig besökare vid flera ramper och skateparker i Stockholmsområdet, bland annat i Humlegården, Rålambshovsparken och Observatorielunden.

Niklas söner uppskattar också pappas skateboard och älskar att bli omkringrullade på den i vardagsrummet – något som tänder ett litet hopp hos Niklas.

“Det där får de förstås bestämma själva, men jag skulle så klart tycka att det vore hur kul som helst om de började åka när de blir äldre”, säger Niklas.

Skådespelerskan Mi Ridell älskar att läsa

Att hitta på en present till skådespelerskan Mi Ridell är inte särskilt svårt, hon är nämligen en riktig bokmal. På hennes sängbord ligger det alltid en hög med böcker, särskilt sådana som får henne att tänka till.

“Jag läser så fort jag får tillfälle och alltid innan jag somnar. Allra bäst gillar jag filosofiska böcker där man får utmana sig själv i tankar om livet”, säger hon.

Förutom filosofi så läser hon också gärna “Antikens historier” av Alf Henrikson, en bok som alltid finns intill sängen och som hon fått av sin gudmor.

Mi var bara sju år när antikens historia fångade hennes intresse. Under sin uppväxt, med 70-talets pedagogiska barnprogram, följde hon på radion en mängd spännande följetonger om antikens historia och de grekiska gudarnas dramatiska livsöden. 

“Många blir lite förvånade när det kommer fram. Jag har ju varit känd för en del ’dum blondin’-roller och så kommer man plötsligt där och kan en massa om någonting. Det är ganska kul att slå ur underläge tycker jag”, säger hon.

Före detta skidskytten Magdalena Forsberg är jägare

Hon var bara åtta år gammal när hon för första gången fick ledigt från skolan för att följa med sin pappa ut på älgjakt. Nu har hon själv jägarexamen och ser jakt som både avkoppling och egentid.

I ett par år efter den där första älgjakten fortsatte hon att följa med sin pappa ut och jaga älg i september, men i tonåren avtog intresset. Det skulle dröja ända tills hon som 26-åring förälskade sig i hundrasen Vorsteh, en stående fågelhund, innan jaktintresset åter blossade upp. Hon skaffade då sin första Vorsteh, Steffi, och började tillsammans med sin man träna hunden för fågel- och småviltsjakt.

“Jag började med att ta jägarexamen för småvilt, som fågel och hare, och fick börja skjuta med hagel. Nu har jag jägarexamen för högvilt också och får skjuta älg med grov kaliber. Men det är fågeljakt med hund jag tycker bäst om”, säger hon.

Magdalena och hennes man uppskattar att komma iväg och jaga tillsammans. Ibland bor de på en fäbodvall och jagar direkt utanför dörren, medan de andra gånger hyr en stuga en bit bort och får vandra ut en bit i skogen, men oftast jagar de hemma på sin egen mark.

“Det är så skönt att avsätta några dagar för jakten. Jag blir avslappnad i hela kroppen, även om det kan vara fysiskt ansträngande ibland. Det är verkligen egentid och avkoppling för mig”, säger Magdalena.

Programledaren Linda Nyberg gillar att segla

Programledaren och journalisten Linda Nybergs första passion är jobbet, men på nära andraplats kommer seglingen. Intresset väcktes först av hennes föräldrar när de flyttade till Östhammar när hon var nio år, och nu lär hon själv sina barn att segla. 

Det är dock inte vilken amatörseglare som helst som lär barnen att segla, LInda jobbade nämligen själv som seglingsinstruktör på Ungdomsförbundet Sveriges Flotta, USF, under ett par somrar i mitten av 90-talet. 

Hon var dessutom medlem i sjöscouterna under sin barndom och följde med föräldrarna ut i deras 38-fots segelbåt på somrarna. Sedan dess har seglingen varit en stor och viktig del i hennes liv.

Jag får abstinens om jag inte varit ute på länge. Segling är, tillsammans med mitt jobb, min stora passion i livet. Det är en underbar frihetskänsla att bara ha ett oändligt hav framför sig. Ute på havet är det bara jag. Man är verkligen ’här och nu. Sitter man och grubblar får man en bom i huvudet”, säger hon.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar