Tv-profilen Leif-Ivan Karlsson säljer lyxvillan i Florida

by Redaktionen

Miljonären och realityprofilen Leif-Ivan Karlsson säljer sin lyxvilla i Florida och utgångspriset ligger på drygt 40 miljoner svenska kronor. 

Känd från “Svenska miljonärer” och “Karlssons”

Leif-Ivan Karlsson, 58, känd från realityserierna “Svenska miljonärer” och “Karlssons”, säljer nu sin 550 kvadratmeter stora lyxvilla på Floridas östkust. 

Utgångspriset ligger på ungefär 39,9 miljoner svenska kronor och kan bland annat skryta med flera allrum, en jättebar och tre stora gästrum med walk in-closet och egna badrum. Det största sovrummet, det som kallas “master bedroom” är hela 145 kvadratmeter stort.

“Man vet ju aldrig om det blir sålt. Men det är högkonjunktur här och ska man sälja det så är det dags, menar Leif-Ivan Karlsson.

Familjen Karlsson har formellt sett inte bott i huset, utan bor till vardags i ett radhus i närheten, men sedan Leif-Ivar köpte huset för sex år sedan så har han tillbringat mer än sin beskärda del i det. 

“Vi har haft det för fester, representation, huvudkontor. Det är ett företagshus. Vi har inte bott där men vi har ju använt det till businessen”, förklarar han.

Flyttar för hälsan

Att göra en bra bostadsaffär är inte den enda anledningen till varför Leif-Ivan och hustrun Susanne ska sälja lyxvillan. En stor, bidragande orsak är Leif-Ivans hälsa och de hjärtinfarkter han har drabbats av under de senaste åren. 

“Jag vet inte om jag klarar av det här resandet något mer. Det är inte bara att fara omkring och flyga”, säger han.

De hoppas att hitta ett boende i Mariefred, där både barn och barnbarn bor, så snart som villan i Florida är såld. Förhoppningen är att det skall gå fort, och enligt mäklaren vid försäljningen, Sofia Carlsson, så är försäljningsmöjligheterna goda, mycket på grund av läget vid huvudkanalen men också på grund av området i sig. “Lighthouse Point är ett väldigt populärt område. Det ligger som på en liten halvö. De har sin egen polispatrull och det är väldigt hög säkerhet i det här området, vilket folk gillar”, säger hon.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar