fbpx

Boktips för dig som vill bli mer kreativ

by Redaktionen

Visste du att det går att bli mer kreativ? Det är inte så svårt. Alla kan bli kreativa och skapande människor – allt du behöver är lite vägledning och pepp. Här är 5 riktigt bra böcker om skapande och kreativitet. 

Vi alla människor föds kreativa och är kreativa som barn, men det är lätt att tappa förmågan i skola och arbetsliv. Däremot går det att lära upp sin förmåga att bli kreativ. Det är precis som med träning – ingen blir stark eller snabb av att inte träna. Utan du måste träna ofta och mycket. Precis samma sak är det med kreativitet. 

Lev kreativt av Julia Cameron 

Lev kreativt, The Artist’s Way på engelska, är kanske den mest kända kreativitetsboken i hela världen. Den är skriven av konstnären, författaren och den eftertraktade föreläsaren om kreativitet – Julia Cameron. Cameron har skapat ett 12-veckorsprogram om kreativitet där hon både ger tips och tekniker för att bli en mer skapande och kreativ person. Perfekt för alla som verkligen vill lära sig att bli kreativa. 

Stor magi: Leva kreativt utan rädsla av Elizabeth Gilbert

Elizabeth Gilbert är mest känd för boken Eat Pray Love, men en av hennes bättre böcker är Stor magi (Big Magic) som handlar om att hitta sitt eget kreativa arbetssätt. Den passar alla som vill upptäcka sin egen förmåga vare sig det är att skapa konst, skriva en bok eller ta ta tag i något på arbetet, en gammal dröm eller hitta mer passion i livet. 

Så gör jag: Konsten att skriva av Bodil Malmsten

Drömmer du om att skriva en bok? Perfekt, då är Bodil Malmstens Så gör jag boken du ska läsa. På ett enkelt, roligt sätt berättar Bodil Malmsten om sin process som författare. Boken ger dig verktyg, råd, tips och tydliga exempel. Efter att ha läst boken känns skrivandet mer lustfyllt och går faktiskt lite lättare.

Kreativitetskoden: Från idé till succé av Nicolas Jaquemot

Kreativitet är mer än skapande. Det handlar om problemlösning i livet, relationer, på jobbet och på fritiden. Kreativitetskoden ger verktyg för att utveckla sin kreativitet och hitta passion i vardagen. Boken passar bra för den som vill ha mer flow i livet och är något mer inriktad på innovation snarare än skapande. 

Stjäl som en konstnär: 10 saker ingen har berättat för dig om kreativitet av Austin Kleon

Stjäl som en konstnär utgår från 10 olika “budord” som handlar om att hitta din kreativa process och utveckla ditt skapande. Boken passar dig som vill bli mer kreativ men inte riktigt vet var du ska börja. Den är lättsam och enkel att ta till sig – perfekt för den som är nybörjare på kreativitet. 

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar