fbpx

9 sätt att stressa ner i höst

by Redaktionen

Det är lätt att hamna i gamla hjulspår under hösten. Det ska höststädas, jobbas långa dagar, barnen ska hämtas efter diverse aktiviteter och sedan är det helt plötsligt jul. Stanna upp och fundera över hur du ska ta det lite lugnare i höst. 

För att inte tänka på vardagens stressiga inslag som jobb, barn, relationer och ekonomi är det kanske dags att sluta med några stressiga vanor och börja med nya, mer hälsosamma. Här är några tips på saker du kan börja med. 

1. Börja med en hobby

Gör saker som du tycker är roligt i höst! Här är ett perfekt tillfälle att få lite andrum. Är det golf, att dreja, dansa, fotografi som är din grej? Skapa eller sporta? Det är lätt hänt att vi som barn har massor med intressen, men att vi som vuxna slutar göra utvecklande saker som stimulerar och som är riktigt roliga.

2. Återhämtning, återhämtning, återhämtning

Försök att få ordning på sömnen. Inget är så effektivt som sömn när det kommer till stress. Försök att varva ner en timme innan läggdags och lägg dig i tid.

3. Spa-dag

Unna dig själv att ha spa hemma. Sätt på lugnande musik, gör en ansiktsmask och ta ett långt bad. För att maxa lyxkänslan, boka en spa-dag på ett spa och kom hemifrån.

4. Yoga

Få aktiviteter är så nyttiga som yoga! Har du testat någon gång men inte fastnat för yogan? Testa igen, och testa gärna en ny form. Ashtanga, kundalini, hatha, yin yoga, vinyasa, hot yoga – det finns mängder av varianter och någon kanske passar just dig. 

6. Låna kompisens hund

Att stressnivån sjunker när vi människor umgås med hundar har bevisad effekt. Ta på dig ett par sköna kängor och gå ut med en hund i skogen. Då kombinerar du både motion och att umgås med en fyrfota vän. 

7. Läs en bok

Stäng av Netflix och läs en riktigt god bok för att minska kortisolnivåerna, det vill säga stresshormoner. Svårt att fokusera på en bok? Då kanske du ska testa att lyssna på ljudböcker? Det är också ett bra sätt att komma till ro som kräver väldigt lite av dig. 

8. Meditera

Lär dig att meditera i höst för bästa avslappning. Det finns massor av Youtube-klipp, appar och böcker att lära sig genom. 

9. Lägg ner telefonen

Stanna upp och lägg ner telefonen på kvällen. Det blå ljuset förstör vår sömn och vi har svårt att komma ner i varv efter alla pushnotiser, meddelanden och sociala medier. Testa att dricka en kopp te, lyssna på musik eller gör något kreativt som att måla eller pyssla.

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar