fbpx

Växttrenderna för 2021

by Redaktionen

Stora golvväxter, prickiga blad och häftiga former. Det är alla trendväxter för 2021. Det här är året när växterna får ta plats när det kommer till färg, form och storlek. Vilken blir din nya favorit? 

Alocasia

Alocasiasläktet har seglat upp och blivit en av våra absoluta favoriter. Den syns överallt i sociala medier, kanske för att den är unik och tar för sig med sina sköldformade blad. Alocasia Polly och Alocasia Amazon är några av de mest populära sorterna. Alocasia tycker inte om att stå mörkt och behöver lite värme, annars är det mycket lättskött. 

Peperomia

Tålig, lättskött och trendig – peperomian tar plats i allas fönster under 2021. Den finns i massa olika storlekar, färger och former. Favoriterna är peperomia som har violetta, silvriga eller zebrarandiga blad. Perfekt för den som gillar att ta sticklingar, det är bara att skära av 2 centimeter och stoppa i en kruka med jord – sedan har du en ny planta. Blir peperomian det nya palettbladet? Vi hoppas det!

Ätbara växter

I en tid när vi bryr oss mer och mer om att äta hållbart och lokalproducerat är det inte konstigt att vi vill odla mer själva. Enklast är så klart att odla örter och fler kommer att låta sina fönsterbrädor fyllas av goda örter. En del kommer att gå längre och syssla med hydroponik, en teknik där man odlar i vatten i stället för jord. 

Begonia

Begonian har fullkomligt exploderat i sociala medier, speciellt de häftiga sorterna med prickiga blad. Forellbegonia, med sina oregelbundna fläckar och röd undersida, är en av de mest hippa sorterna för i år. 

Caladium

Caladium är svårast att ta hand om av alla årets trendväxter, men kanske också den mest intressanta! Caladium har hjärtformade blad, spännande mönster och har massor av färg. En ny favorit!

Palettblad

Även under 2021 blir palettblad en av de mest populära växterna. Kanske för att den är lätt att ta hand om, blir riktigt hög och vacker och är lätt att ta skott på. En annan fördel med palettblad är att det finns många olika sorter i oändliga färgkombinationer. 

Stora kaktusar

Nu vill vi ha riktigt stora kaktusar på golvet. De ska få ta plats och passar in med naturmaterial som vi inreder hemmen med. 

Facebook Kommentarer

Du kanske också gillar